Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Μπορούν να υπάρχουν «ανάσες» για τη λαϊκή οικογένεια

Στις εκδηλώσεις του 35ου Φεστιβάλ στην Αλεξανδρούπολη μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μαζική, γεμάτη ζωντάνια συγκέντρωση με απόλυτα ευδιάκριτη την παρουσία της νεολαίας, ήταν η εκδήλωση του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αλεξανδρούπολη, χτες το βράδυ, όπου μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στο τι μπορούν και πρέπει να φέρουν οι εκλογές, ακόμα και τώρα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, ο Ν. Σοφιανός επισήμανε: «Μπορούν να υπάρχουν ανάσες στη λαϊκή οικογένεια και παλεύουμε γι' αυτές τις ανάσες, δεν τις υποτιμάμε καθόλου. Και λέμε ότι σήμερα με την πάλη μας μπορούμε να τους δυσκολέψουμε, να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε σχεδιασμούς να έχουμε κατακτήσεις. Αυτά αφορούν την ανάγκη να υπάρχει ένας συσχετισμός - και αυτό υπηρετεί και ο εκλογικός στόχος του Κόμματος - ένας λαϊκός συσχετισμός, μια δυνατότητα λαϊκής αυτοδυναμίας απέναντι στις αυτοδυναμίες των αντιλαϊκών πολιτικών».

«Τα επιχειρήματα του ΚΚΕ απέναντι στο δικομματισμό δεν τα έχει καμιά άλλη από τις δυνάμεις που ζητάνε την ψήφο του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας», επισήμανε ο Ν. Σοφιανός, αφού είχε προηγουμένως αναφερθεί αναλυτικά στην κοινή στρατηγική, ακόμα και τις ίδιες συνταγές διαχείρισης που έχουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και συνέχισε:

«Δεν μπορεί να πείσει, δεν έχει καμιά φερεγγυότητα, είναι αναξιόπιστος 100% ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και όλο αυτό το μόρφωμα. Πριν από δύο χρόνια έλεγαν ότι καταρρέει ο δικομματισμός και εξήγγειλαν αριστερή διακυβέρνηση. Πριν από ένα χρόνο βάφτιζαν λαϊκούς αγώνες "κοινωνική εξέγερση" για να δημιουργήσουν όρους ώστε να ψηφοθηρίσουν σε αυτή την εξέγερση, όπως την ονόμασαν. Πριν από πέντε μήνες έλεγαν είναι τρίτη δύναμη και καταλύτης στις εξελίξεις. Μετά τις ευρωεκλογές όλοι παρακολουθήσαμε το έργο που παίχτηκε, και τώρα λένε "δώστε και σώστε" για να μπούμε στη Βουλή. Δεν υπάρχει σταθερότητα και φερεγγυότητα. Υπάρχει όμως η δυνατότητα νέοι άνθρωποι, που, για λόγους επικοινωνιακούς, πιασάρικων συνθημάτων και ατάκας, ακολούθησαν το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, να βγάλουν συμπεράσματα τώρα. Να καταλάβουν ότι το ΚΚΕ είχε δίκιο όταν έλεγε ότι μια σοσιαλδημοκρατική πολιτική διαχείρισης δεν μπορεί να δημιουργήσει διέξοδο, αλλά δημιουργεί ενσωμάτωση. Και είναι επακόλουθο όταν κάνεις πολιτική με όρους του συστήματος να αρχίσουν στις γραμμές, της υποτίθεται αντισυστημικής αριστεράς η καρεκλομαχία, οι ψηφοθηρισμοί, οι παραγοντισμοί.

Δεν μπορεί επίσης να πείσει το "φρούτο" των Οικολόγων. Και έχει σημασία να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση, όχι μόνο επειδή οι δημοσκοπήσεις του έδωσαν αυτό τον αέρα και τις φούσκες και σήμερα δεν επιβεβαιώνονται και σήμερα δεν μπορούν να ξαναπαίξουν τον ίδιο ρόλο που έπαιξαν και τότε. Γιατί ήταν κατευθυνόμενη η δημοσκοπική άνοδος από συγκεκριμένα "πράσινα" μονοπωλιακά συγκροτήματα, Αλαφούζος και άλλοι. Αλλά δεν μπορούν να πείσουν επειδή είναι πρόθυμοι συνεργάτες του ΠΑΣΟΚ, του δικομματισμού, είναι αυτοί που συνεργάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τη σοσιαλδημοκρατία και άλλες δυνάμεις, οι οποίοι δεν έχουν κανένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης πέρα από περιβαλλοντικές κουβέντες, συζητήσεις και χρησιμοποίηση της οικολογικής ευαισθησίας που υπάρχει ιδιαίτερα στη νεολαία για να πάρουν καμία ψήφο.

Τον ΛΑ.Ο.Σ δεν πρέπει να τον υποτιμάμε. Βγήκε το ίδιο και είπε ότι είναι εφεδρεία, εμείς θεωρούμε, ότι και νέοι άνθρωποι που είναι επιρρεπείς στις αντιλήψεις του ΛΑ.Ο.Σ, μπορούμε να τους πείσουμε με επιχειρήματα και να ανακόψουμε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνει αυτό το κόμμα να εκμαυλίσει συνειδήσεις, να δημιουργήσει αναχώματα μέσα στο λαό, πέρα από την προσπάθειά του να περάσει ρατσιστικές ενθικιστικές αντιλήψεις με την πατριδοκαπηλεία», τόνισε μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ