Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Η αποχή είναι συμπεριφορά «στρουθοκαμήλου»

Στην εκδήλωση του Φεστιβάλ στον Πύργο, μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Στην εκδήλωση του 35ου Φεστιβάλ στον Πύργο Ηλείας, μίλησε χτες ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Ο Γ. Πρωτούλης απευθύνθηκε σ' όσους πύκνωσαν τη φεστιβαλική εκδήλωση στον πολύπαθο νομό Ηλείας κι έδειξε ανάγλυφα, πώς από τη μια δεν λύνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες στο νομό μετά τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, αλλά από την άλλη, χρήματα για το κεφάλαιο, για τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές κι όλων των ειδών τις επιχειρήσεις δίνονται απλόχερα.

«Τώρα μέσα στην κρίση μπορεί να φανεί ότι δεν είναι παντοδύναμοι», είπε ο Γ. Πρωτούλης αναφερόμενος στους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου και συνέχισε: «Αν ήταν έτσι θα περνούσαν τα μέτρα χωρίς να σκέφτονται ποια κυβέρνηση θα τα περάσει και αν είναι πολύ ή λίγο ισχυρή. Οι εκβιασμοί και τα διλήμματα που προβάλλουν φανερώνουν τη δύναμη που έχει ο κόσμος της δουλειάς αρκεί να πιστέψει σε αυτή. Φανερώνουν τη δύναμη που μπορεί να αποκτήσει ο λαός ανεβάζοντας την οργάνωση και τον αγώνα του, ανασυντάσσοντας το κίνημά του, και κυρίως δυναμώνοντας μέσα σε αυτό το αποκούμπι τους και το κόμμα τους, το ΚΚΕ.

Το δίλημμα που χρειάζεται να έχει ο εργάτης, ο αγρότης, η νεολαία είναι με ποιον θα είναι ο αγώνας πιο δυνατός την επόμενη μέρα.

Οι εκλογές από μόνες τους δεν αλλάζουν τίποτα. Με το λαό στη γωνία ποτέ και πουθενά δεν υπήρχε λύση, διέξοδος και ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

Μπορούν όμως να στείλουν ένα μήνυμα, μπορεί ο λαός να φωνάξει ότι δεν τον έχουν στο χέρι, μπορεί να δείξει την πρόθεσή του να μην ανεχτεί τις βαριές θυσίες για να βγάλουν πάλι ένα σκασμό κέρδη μια χούφτα πλουτοκράτες.

Μπορεί να τους φοβίσει, να τους κάνει να σκέφτονται σοβαρά τα μέτρα που θα πάρουν, να καθυστερήσει την επίθεση, να κερδίσει χρόνο ο λαός, να βάλει εμπόδια», κάλεσε ο Γ. Πρωτούλης και σημείωσε ιδιαίτερα:

«Απευθυνόμαστε κυρίως στους νέους και στις νέες. Στους φοιτητές, στους σπουδαστές, στους νέους εργαζόμενους που στην συντριπτική τους πλειοψηφία εργάζονται με συνθήκες γαλέρας, στα νέα ζευγάρια, στο μεγάλο εκείνο ποσοστό της νεολαίας που δεν πήγε να ψηφίσει πριν δύο μήνες νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα στείλουν ένα μήνυμα στα κόμματα ν' αλλάξουν.

Δοκιμάστηκε και αυτό. Ποιος από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ άλλαξε; Δεν αλλάζουν ή καλύτερα, αλλάζουν προς το χειρότερο. Είναι αυταπάτη ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και να βελτιωθεί η ζωή μας με την συμπεριφορά της στρουθοκάμηλου που βάζει το κεφάλι στην άμμο όταν κινδυνεύει. Ο λαός χρειάζεται να αλλάξει την πολιτική του επιλογή και να νιώσει τη δύναμή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ