Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Μεγάλο «παρών» στο προσκλητήριο πανστρατιάς του ΚΚΕ
  • Κορυφώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη το Φεστιβάλ, στο στρατόπεδο «Παύλου Μελά»
  • Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Στις 9.15 το βράδυ θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ θα χαιρετίσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η πρωτόγνωρα μαζική συμμετοχή της νεολαίας και του εργαζόμενου λαού της Θεσσαλονίκης την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, ανέδειξε τη δυναμική της πολιτικής του ΚΚΕ και της Νεολαίας του, που αγκαλιάζεται από ολοένα και περισσότερους ανθρώπους του μόχθου. Η μαζική προσέλευση της νεολαίας δεν ανακόπηκε ούτε την πρώτη μέρα παρά τη βροχή, ούτε και χτες που τα σύννεφα συγκεντρώθηκαν πάνω από το χώρο του πρώην Στρατοπέδου του «Παύλου Μελά».

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας αντάμωσαν και χτες στο χώρο του Φεστιβάλ. Δήλωσαν «παρών» στο συναρπαστικό δρόμο που τραβά ίσα στην καρδιά του μέλλοντος, στη λαϊκή εξουσία, όπου ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν και η ανάπτυξη θα σχεδιάζεται με κριτήριο τις ανάγκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Δήλωσαν «παρών» στο προσκλητήριο πανστρατιάς για τη μάχη των εκλογών, ώστε ο λαός να βγει δυνατός με ενισχυμένο το ΚΚΕ.

Στη διάρκεια της χτεσινής μέρας, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ που έκανε η Ενωση Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας για τα 10 χρόνια από τον βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ. Τον αγωνιστικό χαιρετισμό της νεολαίας της Γιουγκοσλαβίας μετέφερε ο Βάνια Ζικάνι από την Ενωση Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας. Μίλησε για τη δυναμική αντίσταση του λαού του απέναντι στη μεγαλύτερη πολεμική μηχανή, το ΝΑΤΟ. Αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, που εκφράστηκε πολύμορφα, βάζοντας εμπόδια στα στρατεύματα του ΝΑΤΟ που επιχειρούσαν με ορμητήριο την Ελλάδα και ειδικότερα τη Θεσσαλονίκη. «Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός», είπε.

Ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα έδεσε και χτες όμορφα με τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, τη διασκέδαση. Μέσα από το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που συντρόφεψε τους χιλιάδες προσκαλεσμένους της ΚΝΕ στις διάφορες σκηνές του Φεστιβάλ. Ξεσήκωσαν τον κόσμο η Τάνια Τσανακλίδου με τη Μάρθα Φριτζήλα, την Ελεονόρα Ζουγανέλη, το συγκρότημα της ΚΝΕ με το εκπληκτικό αφιέρωμα στην Μαρία Δημητριάδη. Ενα απίθανο λαϊκό γλέντι στήθηκε στη Λαϊκή σκηνή με τους ρεμπέτικους ήχους από τον Κώστα Φέρρη με το σχήμα «Ονείρου Ελλάς», να δίνουν τη θέση τους για διασκέδαση μέχρι το πρωί στον Πετρολούκα Χαλκιά και το «Ιδιόμελο». Χιλιάδες νέοι τραγούδησαν σε ροκ ρυθμούς με τα «Κίτρινα Ποδήλατα» και τους «MagicDe Spell».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κάνουμε την Ιστορία γνώση και δύναμη για τους δικούς μας αγώνες» (2017-07-26 00:00:00.0)
Μαζική συμμετοχή στη γιορτή της νιότης (2000-09-16 00:00:00.0)
Στις 8 - 9 Ιούλη «βομβαρδίζουμε» το μάτι του ΝΑΤΟ (2000-07-02 00:00:00.0)
Απαρχή νέων αγώνων για τη Θεσσαλονίκη (1999-09-10 00:00:00.0)
Η νεολαία ανταμώνει με το μέτωπο της αντεπίθεσης (1999-09-05 00:00:00.0)
Εφοδος της ΚΝΕ στους πολεμοκάπηλους (1999-07-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ