Κυριακή 5 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Η νεολαία ανταμώνει με το μέτωπο της αντεπίθεσης

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τις κεντρικές εκδηλώσεις στις 16, 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη

"Μαζί στο δρόμο του αγώνα, στο μέτωπο της λαϊκής αντεπίθεσης", είναι το σύνθημα του φετινού 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" και όλα δείχνουν ότι θα είναι πολλοί οι νέοι που, μέσα από την επαφή τους με την πρωτοπόρα Οργάνωση της ελληνικής νεολαίας, θα επιλέξουν να περπατήσουν αυτό το δρόμο του αγώνα.

Στο γνώριμο, από τις δυο προηγούμενες χρονιές, χώρο της Πανεπιστημιούπολης των Ιλισίων θα στηθεί στις 16-17-18 και 19 Σεπτέμβρη μια πραγματική νεανική πολιτεία, που την θα επισκεφθούν χιλιάδες νέοι, αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας, για να συζητήσουν, να καταθέσουν τον προβληματισμό τους, να ακούσουν, να ενημερωθούν και να διασκεδάσουν.

Στο δρόμο της αντίστασης και του αγώνα, ενάντια σ' αυτούς που θέλουν τη νεολαία υποταγμένη και προσπαθούν με κάθε τρόπο να χτυπήσουν όποιον αγωνίζεται, η ΚΝΕ μέσα και από το 25ο Φεστιβάλ ανοίγει το δρόμο της ελπίδας και καλεί κάθε νέο στο Μέτωπο της νίκης και της προοπτικής.

Πολλοί είναι αυτοί που, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Οργάνωσης, έχουν ήδη προμηθευτεί τα εισιτήριά τους. Ολες οι οργανώσεις της ΚΝΕ συνεχίζουν τις εξορμήσεις σε στέκια νεολαίας, όπου διαπιστώνουν ότι η νεολαία όχι μόνο γνωρίζει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αλλά το περιμένει με ενθουσιασμό.

Κι είναι επόμενο οι νέοι να αγκαλιάζουν θερμά αυτή τη μοναδική για τα δεδομένα της νεολαίας διοργάνωση της ΚΝΕ. Το Φεστιβάλ γίνεται όλο και καλύτερο χάρη στην άνοδο του κύρους της ΚΝΕ στη νεολαία, που είναι απόρροια της αταλάντευτης πρωτοπόρας δράσης της στο νεολαιίστικο κίνημα, πάντα στο πλευρό του λαού.

Κορυφαία στιγμή του τετραημέρου θα είναι η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη,αλλά και η ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκου Σοφιανού μια μέρα νωρίτερα.

Είναι λίγο να χρησιμοποιήσουμε απλά τον όρο πλούσιο, για να χαρακτηρίσουμε το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Καθημερινά και στις τρεις εξέδρες του Φεστιβάλ θα γίνεται μια πραγματική παρέλαση γνωστών και αγαπητών στη νεολαία καλλιτεχνών, μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων. Επίσης, όπως παραδοσιακά το Φεστιβάλ αποτελούσε "φυτώριο" νέων καλλιτεχνών, έτσι και φέτος θα δώσει τη δυνατότητα σε νέους και αξιόλογους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν για πρώτη φορά τη δουλιά τους σε ένα τόσο ευρύ κοινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ