Κυριακή 5 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τριήμερες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Η αντίστροφη μέτρηση για τις κεντρικές τριήμερες εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη έχει ήδη αρχίσει. Πέντε μέρες πριν να ανοίξουν οι κεντρικές πύλες στο πάρκο της Νέας Ελβετίας,Παρασκευή,Σάββατο και Κυριακή 10,11 και 12 Σεπτέμβρη,και οι προετοιμασίες για το στήσιμο της νεανικής πολιτείας, όπου αναμένεται να επισκεφτούν χιλιάδες νέοι και νέες, κορυφώνονται.

Φέτος στις κεντρικές εκδηλώσεις συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες και ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα, ενώ θα υπάρξει αφιέρωμα στον Νίκο Μπελογιάννη από μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπεριλαμβάνονται και δύο συζητήσεις, με θέμα την εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση και τις επιπτώσεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων στα Βαλκάνια.Κορυφαίες στιγμές του 25 Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη αποτελούν οι κεντρικές ομιλίες του Σπύρου Χαλβατζή μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ την Κυριακή στις 9.30 μ.μ. και του Λάζαρου Μυλωνά μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ το Σάββατο στις 9.30 μ.μ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και στις τρεις εξέδρες, την Κεντρική Σκηνή (αμφιθέατρο),τη Λαϊκή Σκηνή και τη Σκηνή Νεανικής Δημιουργίας περιλαμβάνει:

  • Την Παρασκευή:

Συζήτηση με θέμα "Αντιμεταρρύθμιση - Μέτωπο Παιδείας: Η αναμέτρηση συνεχίζεται" (συμμετέχουν: Χρ. Σπυριδάκης μέλος του Συντονιστικού Ημερήσιων Σχολείων Θεσσαλονίκης, Γ. Τεμεκενίδης,διευθυντής 3ου Λυκείου Καλαμαριάς, Θ. Κρουστάλης πρόεδρος Α ΕΛΜΕ, Γ. Χουρμουζιάδης,καθηγητής ΑΠΘ), Μουσικές εικόνες από τα "Ερωτικά" του Γ. Ρίτσου από τονΑλ. Τριανταφύλλου,"Αυτός και το πανταλόνι του" του Ιάκ. Καμπανέλλη,από τη Θεατρική Ομάδα του Νοσ. Παπανικολάου,Συναυλίες με τον Μίλτο Πασχαλίδη,τους "Blues Wire",Ποντιακό γλέντι με τον Χρήστο Παπαδόπουλο και τον Φάνη Κουρουκλίδη,γλέντι με τον Αγάθωνα και τα νεανικά συγκροτήματα "Βόρειο Σέλας","Διά Πυρός","Midnight Jokers" και "Εν κατακλείδι".

  • Το Σάββατο:

Συζήτηση με θέμα "Η Νέα Τάξη Πραγμάτων και οι επιπτώσεις στα Βαλκάνια"(συμμετέχουν Λιάνα Κανέλλη δημοσιογράφος, Νίκος Ζώκας γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, Ηλίας Θερμός, καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Συντονίζει η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Συναυλίες με τους Παναγιώτη Καραδημήτρη - Ανθή Τατσιούλη και Παντελή Θαλασσινό.Παραδοσιακοί χοροί από την Παλαιστίνη,τη Μικρά Ασία και τηΘράκη,δημοτικό γλέντι και λαϊκή βραδιά με τα "Παιδιά του Θερμαϊκού".Επίσης, τα συγκροτήματα "Didjeridu","Μουσικάντες",Κοινότητα "Ιθάκη","Still Blue" και "Δυτικές Συνοικίες".

  • Την Κυριακή:

Αφιέρωμα στον Νίκο Μπελογιάννη,συναυλία με τους "Συνήθεις Υποπτους",ποντιακοί, παραδοσιακοί και δημοτικοί χοροί, λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα "Μινόρε" του Βασίλη Κασούρα και τα συγκροτήματα "Μουσικόνεσθαι","Δραπέτες","Ευοί Ευάν" και "Μοντάζ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Να ζεις! Να τολμάς! Να προχωράς! Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό!» (2021-08-13 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη (2015-07-29 00:00:00.0)
Το σημερινό πρόγραμμα (2014-09-12 00:00:00.0)
Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» (2014-09-07 00:00:00.0)
Προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις (2012-08-18 00:00:00.0)
"Αυλαία" σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα (1999-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ