Κυριακή 2 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις 8 - 9 Ιούλη «βομβαρδίζουμε» το μάτι του ΝΑΤΟ

Μιλά στο «Ρ» ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Το αντιιμπεριαλιστικόδιήμερο επιστρέφει στο Ακτιο (η φωτογραφία, από προηγούμενη κινητοποίηση το '93)
Το αντιιμπεριαλιστικόδιήμερο επιστρέφει στο Ακτιο (η φωτογραφία, από προηγούμενη κινητοποίηση το '93)
Το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ δεν είναι απλώς μια εκδήλωση στα πλαίσια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Είναι μια εκδήλωση, που συνεχίζει και κορυφώνει τη δράση της νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, αλλά και τους αγώνες των νέων για μια ζωή, όχι υποταγμένη, μια ζωή με δικαιώματα, που θα μπορούν να ονειρεύονται και ελεύθερα να σχεδιάζουν το μέλλον τους.

Οπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, «η 9η αντιιμπεριαλιστική πανελλαδική επίθεση ειρήνης κορυφώνει και σηματοδοτεί τη συνέχεια της δράσης της νεολαίας ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Ετσι όπως εκφράστηκε αυτή η δράση, όλο το προηγούμενο διάστημα, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, την επίσκεψη του μακελάρη Κλίντον. Συνεχίζουμε, λοιπόν, στη βάση του Ακτίου, απ' όπου εφορμούν για να αναγνωρίσουν στόχους τα ιπτάμενα ραντάρ, τα ΑΒΑΚΣ.

Η θέληση της νεολαίας να αντισταθεί στα σχέδια υποταγής στους ιμπεριαλιστές φαίνεται και από τη θετική της ανταπόκριση για τη διήμερη εκδήλωση της ΚΝΕ. «Η σημαντική αύξηση της συμμετοχής, το ξεπέρασμα κάθε προηγούμενης, αντανακλά την αγανάκτηση των νέων ανθρώπων, που δεν ανέχονται τη μετατροπή της χώρας τους σ' ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, που δε συμβιβάζονται με τη συμμετοχή της χώρας με κάθε τρόπο στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, που δε θέλουν να τους στέλνουν έξω από τα σύνορα ή να τους υποχρεώνουν να πάρουν μέρος σε ασκήσεις της "νέας τάξης" όπως η DYNAMIC MIX», σημειώνει ο Θ. Γκιώνης.

Μιλώντας για τα ποιοτικά στοιχεία αυτής της μοναδικής εκδήλωσης, που συνδυάζει την αγωνιστική, περήφανη στάση ζωής με το γέλιο, το τραγούδι και τη διασκέδαση, το μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ υπογραμμίζει: «Αναδεικνύοντας τις αξίες της συλλογικότητας και της αγωνιστικής στάσης ζωής, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας στη ζωή, με αξιοπρέπεια και συλλογική δράση, οι νέοι άνθρωποι έμπρακτα απαντάμε στις λογικές της ηττοπάθειας, του συμβιβασμού, της ατομικότητας.

Στις 8 και 9 Ιούλη, θα «βομβαρδίσουμε» με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα το «μάτι» του ΝΑΤΟ στην περιοχή, θα τραγουδήσουμε στη Λευκάδα για την ειρήνη και τη φιλία των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ