Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΕΤΑ
«Παγώνει» η ανέγερση κατοικιών

Φραγμό στην ανέγερση των δύο συγκροτημάτων κατοικιών βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) μέσα στο στρατόπεδο Σακέτα στην περιοχή Καρέα του Υμηττού. Οι εργασίες σταματούν τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Απρίλη, καθώς στις 24 Φλεβάρη του 2010 θα συζητηθεί η κύρια προσφυγή.

Το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ με την απόφασή του έκρινε ότι το στρατόπεδο Σακέτα βρίσκεται εντός της Β' ζώνης προστασίας του Υμηττού που απαγορεύει την ανέγερση κατοικιών και πως η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις εκτάσεις που βρίσκονται εντός του στρατοπέδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣτΕ απέρριψε τις μεθοδεύσεις του Δημοσίου και την επίκληση «υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος» για την οικοδόμηση των κατοικιών. Μάλιστα, το Δημόσιο είχε ζητήσει την αναβολή της συζήτησης στο Τμήμα Αναστολών, για να θέσει υπόψιν του δικαστηρίου «απόρρητα έγγραφα» που δήθεν θεμελιώνουν το δημόσιο συμφέρον. Η ανέγερση των κατοικιών είχε σταματήσει και με προσωρινή διαταγή του αντιπροέδρου του ΣτΕ Π. Φλώρου.

Οι κατοικίες προορίζονται για τη στέγαση του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας και ειδικότερα των αγάμων και εγγάμων αξιωματικών με ολιγομελείς οικογένειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ