Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΕΧΙΑ
Πιθανά τον Ιούνη οι εκλογές

ΠΡΑΓΑ.--

Ματαιώνονται πλέον οριστικά, απ' ό,τι φαίνεται, οι αρχικά προγραμματισμένες για τις 9 και 10 Οκτώβρη και κατόπιν για τις αρχές Νοέμβρη, πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Τσεχία. Αιτία ήταν η αδυναμία της ολομέλειας της Βουλής να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνόλου των 200 βουλευτών για τη διάλυσή της και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών θα γίνει πλέον στην κανονική τους ημερομηνία τον ερχόμενο Ιούνη.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα άλλαξε τελευταία στιγμή τη στάση του και τάχθηκε κατά της διάλυσης της Βουλής, ενώ νωρίτερα κατά είχε ανακοινώσει πως θα ψήφιζε το Κόμμα των Πρασίνων. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας απείχε.

Το αντικομμουνιστικό του μένος εξέφρασε ωστόσο ο αρχηγός του συντηρητικού Δημοκρατικού Κόμματος Πολιτών και πρώην πρωθυπουργός Μίρεκ Τοπολάνεκ, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα τονίζοντας πως θεωρεί αδιανόητο να υπάρξει κάτι χρήσιμο για τον απλό πολίτη από αυτή τη Βουλή, η οποία, όπως είπε, αποτελείται μόνον από «κομμουνιστές, μετακομμουνιστικά στοιχεία ή πρώην κομμουνιστές»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ