Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΔΕΠΑΠ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Πειραιά πραγματοποίησαν χτες οι 57 εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά (ΔΕΠΑΠ) που παραμένουν απλήρωτοι για έξι μήνες. Το υπουργείο Πολιτισμού οφείλει από το 2006 στη ΔΕΠΑΠ πάνω από ένα εκατ. ευρώ μέσω της προγραμματικής σύμβασης και περίπου 800.000 μέσω του προγράμματος «Θησέας», ενώ η δημοτική αρχή περιορίζεται μόνο σε φραστική συμπαράσταση. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ακόμα μια φορά αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη, γραμματέα της ΚΟΠ.

«ΕΔΡΑΣΗ»: Επίσχεση εργασίας ξεκινούν σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρείας «ΕΔΡΑΣΗ», στο Κορωπί, διεκδικώντας δεδουλευμένα 3 - 4 μηνών που τους χρωστά η εργοδοσία. Τα ταξικά συνδικάτα βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή, ενώ σήμερα το πρωί θα είναι στο χώρο της εταιρείας αντιπροσωπεία των Συνδικάτων Μετάλλου, Οικοδόμων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ: Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται, από την περασμένη Τρίτη, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αιγάλεω που απασχολούνται σε κοινωνικές υπηρεσίες απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η δημοτική αρχή (ΝΔ) τους οφείλει μισθούς δύο μηνών, οδοιπορικά τεσσάρων μηνών, το επίδομα άδειας και τις αυξήσεις του 2008.

«ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΤΙΑ»: Σε μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική του συνέλευση την Κυριακή, 20 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί, καλεί τα μέλη του το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος - ΝΤΙΑ». Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52) με θέματα: Απολογισμός δράσης του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και προγραμματισμός για τη νέα διοίκηση. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή εκλογών και εκλογή δευτεροβάθμιας οργάνωσης (ΕΚΑ - ΟΙΥΕ) για την εκπροσώπηση στη ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ