Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου

Παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την αγωνιστική απραξία που συναποφάσισαν, για άλλη μια φορά, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ

Η προκήρυξη εκλογών και η «πολιτικοσυνδικαλιστική κατάσταση» που αυτή διαμορφώνει, ήταν αυτή τη φορά η δικαιολογία που βρήκαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ στο ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, για να συμφωνήσουν από κοινού, για άλλη μια φορά, σε ένα «πρόγραμμα δράσης»... αγωνιστικής απραξίας. Σε αυτό προβλέπεται να επιδιώξουν συναντήσεις με τα κόμματα και να διοργανώσουν συσκέψεις συνδικαλιστικών στελεχών στις περιφέρειες της χώρας.

Σχολιάζοντας την από κοινού απόφαση των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ, οι δυνάμεις των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ επισημαίνουν πως «σε συνθήκες βαθιάς κρίσης και σκληρών αντιλαϊκών μέτρων επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε ο σχεδιασμός, η προβολή ενός ταξικού πλαισίου συσπείρωσης, διεκδίκησης και πάλης».

Και οι ταξικές δυνάμεις τονίζουν: «Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα πια από τις Ομοσπονδίες με το συγκεκριμένο αρνητικό συσχετισμό δύναμης, ούτε από τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις, υπηρέτες του κεφαλαίου και διαχειριστές της κρίσης του καπιταλισμού. Τη στιγμή μάλιστα που είναι θέμα μηνών η πλήρης εφαρμογή της απόφασης του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης των γυναικών τα 65 χρόνια, η τριπλή κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών α) σε μόνιμους με το παλιό μισθολόγιο, β) σε έκτακτους συμβασιούχους με μισθό 680 ευρώ και φορέα το ΙΚΑ και γ) πάγιους ωρομίσθιους από λίστα με ή χωρίς ασυμβίβαστο, ενώ θα έπρεπε να καταργηθεί εδώ και τώρα ο άθλιος αυτός θεσμός, ο αγώνας με τους παραπάνω όρους είναι μονόδρομος.

Τώρα που πάνω από τα κεφάλια μας κρέμεται απειλητικό το δαμόκλειο σπαθί με την άρση της μονιμότητας, την έλλειψη εισφορών στα άδεια ταμεία, την επιτάχυνση της αξιολόγησης - εμπορευματοποίησης - κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών, η επιμόρφωση - χειραγώγηση και ψευτοκατάρτιση μέσα από τα προγράμματα των δικομματικών μονομάχων και τις ανάλογες προτάσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ποιο θα είναι το μέλλον των αποδοχών, του ρόλου και της σύνταξης των "μονίμων" και όλων των εκπαιδευτικών;», θέτουν το ερώτημα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Και υπογραμμίζουν ότι χρειάζεται «πανεργατικός - παλλαϊκός αγώνας τώρα ενάντια στην τάξη που επιβάλλει τις αναδιαρθρώσεις και τα πολιτικά κόμματα που τις διαχειρίζονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ