Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΜΕ
Στο πλευρό των διωκόμενων μαθητών

Να απαλλαχθούν από κάθε κατηγορία οι μαθητές που δικάζονται στα Γιάννενα και να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τους μαθητικούς αγώνες ζητά η Ομοσπονδία

Σε δίκη παραπέμπουν τρεις μαθητές στα Γιάννενα, για τη συμμετοχή τους στην κατάληψη του σχολείου τους το 2007, στο πλαίσιο της προσπάθειας καταστολής των κινητοποιήσεων. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για μαθητές του 4ου Λυκείου Ιωαννίνων, που κατηγορούνται ως υπαίτιοι για την κατάληψη στο σχολείο τους το χρονικό διάστημα από τις 17 του Οκτώβρη έως και τις 5 του Νοέμβρη του 2007.

Την εντελώς απαράδεκτη αυτή δίωξη σε βάρος μαθητών, που αποτελεί ποινικοποίηση συνολικά του αγώνα και των μορφών πάλης που επιλέγει κάθε φορά το κίνημα, καταγγέλλει και η ΟΛΜΕ. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων και κινητοποιήσεων και ζητά την απαλλαγή των μαθητών από κάθε κατηγορία. Ζητά επίσης να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999 που επιτρέπει στις εισαγγελικές αρχές να ασκούν αυτεπαγγέλτως ποινική δίωξη σε περιπτώσεις μαθητικών καταλήψεων και καταδικάζει οποιαδήποτε αστυνομική παρέμβαση στο χώρο του σχολείου, σημειώνοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο να σύρονται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια ανήλικοι μαθητές και μαθήτριες.

Στη δίκη που θα γίνει στις 25 Σεπτέμβρη θα παραστεί μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας ως μάρτυρας υπεράσπισης των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ