Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο - 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
250 μικροί μαθητές με μόλις δύο τουαλέτες!

Λουκέτο έβαλαν χτες οι γονείς στα σχολεία, μέχρι να αποκατασταθεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση

Εν έτει 2009, για τους διακόσιους πενήντα μαθητές ενός σχολικού συγκρότημα της Ελλάδας, υπάρχουν μόνο δύο τουαλέτες!

Ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς είναι η τραγική πραγματικότητα που βιώνουν οι μικροί μαθητές του 1ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος. Αρνούμενοι να δεχτούν αυτή την κατάσταση οι ίδιοι οι γονείς, με ομόφωνη απόφαση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, έβαλαν «λουκέτο» χτες στα σχολεία προκειμένου να προστατέψουν την υγεία των παιδιών τους. Κι αυτό γιατί τα 250 παιδιά των δύο συστεγαζόμενων σχολείων αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τις δύο, και αυτές υποτυπώδεις, τουαλέτες του 1ου Δημοτικού, καθώς οι τουαλέτες του 7ου επισκευάζονται εδώ και ενάμιση χρόνο αλλά ακόμα δεν έχουν τελειώσει.

Αιτία της καθυστέρησης στις επισκευές, είναι οι οικονομικές διαφορές που έχουν προκύψει ανάμεσα στο Δήμο και τον εργολάβο που εκτελεί το έργο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να έχει αφήσει το έργο στη μέση. Ανεξάρτητα από το ποιος έχει δίκιο, οι γονείς καταγγέλλουν πως έχουν γίνει μπαλάκι ανάμεσα σε αυτή τη διένεξη και τελικά την πληρώνουν τα παιδιά τους που εν τέλει κινδυνεύει η υγεία τους.

Χτες οι γονείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σχολείο και από κει πορεία στο Δημαρχείο απαιτώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Κάτω από την πίεση του αγώνα η δημοτική αρχή τους υποσχέθηκε πως σήμερα Σάββατο θα ξεκινήσουν πάλι οι εργασίες. Πάντως, όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού, Μαρία Ταλιαδούρου, «τα παιδιά μας δε θα ξαναπάνε στο σχολείο παρά μόνο όταν παραδοθούν οι τουαλέτες του 7ου και αρχίσουν να ανακατασκευάζονται οι τουαλέτες του 1ου Δημοτικού σχολείου».

Τη Δευτέρα το πρωί οι γονείς θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση στο σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ