Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΛΟΣ
Διεκδίκησαν το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία ενάντια στις περικοπές στη σίτιση που αποφάσισε το Πρυτανικό Συμβούλιο πραγματοποίησαν χτες φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας. Μεταξύ των άλλων συμμετείχαν, με αποφάσεις των Συλλόγων τους, φοιτητές των Σχολών Αρχιτεκτονικής, Ειδικής Αγωγής και Δασκάλων απαιτώντας δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου ανησυχούν ότι η μείωση του ορίου του οικογενειακού εισοδήματος για τη σίτιση από 60.000 ευρώ σε 45.000 ευρώ, που προβλέπει η απόφαση, είναι η αρχή μιας σειράς περικοπών που θ' ακολουθήσουν σε βάρος και των οικογενειών με ισχνά εισοδήματα, στα πλαίσια της πολιτικής υποχρηματοδότησης της Παιδείας, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζουμε, δε, ότι η ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται τη σίτιση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων.

Οι κινητοποιήσεις που οργανώνει η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, καλώντας τους φοιτητές σε μαζική συμμετοχή, θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ