Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Την Πέμπτη κατεβαίνουν στο δρόμο

Στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης το ραντεβού της πανσυνταξιουχικής κινητοποίησης

Από κινητοποίηση των συνταξιούχων τον περασμένο Απρίλη
Από κινητοποίηση των συνταξιούχων τον περασμένο Απρίλη
Αμεση και αποφασιστική απάντηση στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ αλλά και τα μέτρα που στοχεύουν στην ακόμα μεγαλύτερη θωράκιση των συμφερόντων του κεφαλαίου και τη χειροτέρευση της ζωής των χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων (για την επιτάχυνση και πολλαπλασιασμό των οποίων δεσμεύονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) δίνουν την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Σεπτέμβρη, οι συνταξιούχοι με απόφαση των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών τους ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ και ΟΤΑ. Οι συνταξιούχοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια πορεία προς το γραφείο του πρωθυπουργού.

Η αντισυνταξιουχική πολιτική που έχουν ακολουθήσει μέχρι σήμερα τα δυο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εναλλάσσονται στην εξουσία, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις αποφάσεις της ΕΕ που έχουν άλλωστε συνδιαμορφώσει, έχει οδηγήσει χιλιάδες συνταξιούχους στη απόγνωση. Οι άθλιες συντάξεις σε συνδυασμό με την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης κλπ., διαμορφώνουν συνθήκες εξαθλίωσης και φτώχειας για τους συνταξιούχους. Απέναντι σε αυτή τη γενικευμένη επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματά τους οι συνταξιούχοι δίνουν τη μάχη σταθερά και επιθετικά, διεκδικώντας την ικανοποίηση του συνόλου του πλαισίου των αιτημάτων τους, μεταξύ των οποίων κατώτερη σύνταξη για όλα τα Ταμεία 1.120 ευρώ, βελτίωση της περίθαλψης και δωρεάν η παροχής της όπως και τα φάρμακα, κλπ.

Σε αυτήν την κατεύθυνση οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές Ομοσπονδίες δηλώνουν ότι μπροστά στη νέα λαίλαπα σε βάρος των συνταξιούχων «απαντάμε στους δρόμους με νέα αγωνιστική κινητοποίηση» και υπογραμμίζουν ότι στα κόμματα που τους καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανέχεια και σε όσους υπηρετούν το κεφάλαιο και τα συμφέροντά του θα δώσουν ανάλογη απάντηση και στις 4 του Οκτώβρη με την ψήφο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ