Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
«Κορόνες» Αχμαντινετζάντ πριν τον ΟΗΕ

TΕΧΕΡΑΝΗ.--

«Το Ιράν είναι πιο δυνατό από ποτέ και δεν υπάρχει κανείς που θα τολμήσει να σκεφτεί να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του» υποστήριξε ο Ιρανός Πρόεδρος. Οι παρατηρήσεις Αχμαντινετζάντ έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην ιρανική πρωτεύουσα για την επέτειο της έναρξης του 10ετούς πολέμου Ιράν - Ιράκ, λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του για την Νέα Υόρκη και τη σύνοδο του ΟΗΕ.

Η παρέλαση όπου παρουσιάστηκαν όλα τα αντιπυραυλικά συστήματα της χώρας όπως το ρωσικό «Tor 1», που του παραδόθηκε στις αρχές του 2007 και έχει, κατά κύριο λόγο, αναπτυχθεί γύρω από τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις, αλλά και οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που έχει κατασκευάσει το Ιράν, αμαυρώθηκε από την πτώση ενός αεροσκάφους. Σύμφωνα με τα επίσημα ιρανικά ΜΜΕ, το αεροσκάφος, που έπεσε νοτίως της Τεχεράνης, συμμετείχε στην παρέλαση.

Αντίθετα, το ημιεπίσημο πρακτορείο «Fars» υποστήριζε ότι επρόκειτο για εκπαιδευτικό αεροσκάφος, άσχετο με την παρέλαση. Από τη συντριβή σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι, που δε διευκρινίζεται αν επέβαιναν στο αεροσκάφος ή αν βρίσκονταν στο έδαφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ