Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
18ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ
Απειλείται με απέλαση

Mολονότι γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπουδάζει στην Ελλάδα. Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα από το ΠΑΜΕ

Στο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου και από τις 20/9 στο Β' ΑΤ Γλυφάδας οδηγήθηκε 18χρονος μετανάστης από το Σουδάν, που γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπουδάζει στην Ελλάδα, ο οποίος, πριν δύο περίπου βδομάδες, συνελήφθη επειδή δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα. Απειλείται δε με απέλαση στη χώρα του, τη στιγμή που οι γονείς δε μένουν πια εκεί, ενώ ο ίδιος μένει με τη μητέρα του εδώ, στην Ελλάδα βρίσκεται όλη του η ζωή...

Σήμερα, στη 1 μ.μ., το ΠΑΜΕ θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης (Μεσογείων και Κατεχάκη) ενάντια στην κράτηση του νεαρού μετανάστη δεύτερης γενιάς και στην προσπάθεια απέλασής του.

Η διαδικασία για την απόκτηση της άδειας μακράς διάρκειας (καθεστώς επί μακρόν διαμένοντος) βάζει πολλά εμπόδια στα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από μετανάστες γονείς ή ήρθαν εδώ σε μικρή ηλικία. Αντί να νομιμοποιούνται αυτόματα με την ενηλικίωσή τους ή να παίρνουν και την ελληνική ιθαγένεια αν το επιθυμούν, πρέπει να πληρούν μια σειρά απαγορευτικές προϋποθέσεις, όπως: Να έχουν παρακολουθήσει το ελληνικό σχολείο (β' και γ'/βάθμια εκπαίδευση), τη στιγμή που πολλά παιδιά μεταναστών αναγκάζονται για πολλούς λόγους να εγκαταλείψουν το σχολείο. Να είναι οι γονείς τους νόμιμοι. Να δώσουν 900 ευρώ παράβολο κτλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ