Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Ελπίδες για εμβόλιο κατά του AIDS

ΓΕΝΕΥΗ.--

Ελπίδες για τη μελλοντική δημιουργία ενός αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου που θα προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό απ' τον ιό ΗIV που προκαλεί το AIDS γεννά το αποτέλεσμα μακρόχρονης έρευνας επιστημόνων της Ταϊλάνδης.

Οι κλινικές δοκιμές αυτού του πειραματικού εμβολίου έδειξαν κατά 31,2% προστασία απ' τους ιούς που προκαλούν το AIDS. Οπως απεδείχθη, δεν ήταν ένα 100% νέο εμβόλιο αλλά ο συνδιασμός του παλιότερου εμβολίου ALVAC (της εταιρείας «Sanofi-Aventis») που είχε στο παρελθόν αποδειχθεί αναποτελεσματικό και του εμβολίου AIDSVAX (της εταιρείας VAX GEN) που επίσης από μόνον του δεν προστάτευε απ' την ασθένεια... Οι ερευνητές μεταξύ άλλων επιχειρούν να καταλάβουν γιατί ο συνδυασμός αυτών των δύο εμβολίων οδήγησε έστω και στο κατά 1/3 προστασία των εμβολιασθέντων.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια σε περίπου 16.400 Ταϊλανδούς υγιείς εθελοντές ηλικίας από 18 έως 30 ετών. Οσοι - στη διάρκεια των κλινικών δοκιμών - βρέθηκαν οροθετικοί δέχθηκαν δωρεάν θεραπευτική αγωγή για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Η είδηση, που ανανέωσε τις ελπίδες για την καταπολέμηση της μάστιγας που έχει προκαλέσει το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής, σχολιάστηκε σαν μία πρώτη απόδειξη πως είναι εφικτή η δημιουργία ενός εμβολίου κατά του AIDS.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ