Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Ελεγχοι... στα λόγια

Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για τη γύμνια των ελέγχων στα κρέατα της αγοράς και τα προϊόντα κρέατος, επιχείρησαν από κοινού χτες ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης και ο υφυπουργός Φ. Χατζημιχάλης.

Με αφορμή την ενημέρωση που έκαναν στην Επιτροπή Αποτίμησης Τεχνολογίας στη Βουλή για την εφαρμογή της απόφασης, με βάση τον κοινοτικό κανονισμό 1720/2000, για την επισήμανση του βόειου κρέατος και προϊόντων με βάση το κρέας, υπουργός και υφυπουργός έβγαλαν μια ανακοίνωση στην οποία φαίνεται τι έπρεπε να έχει γίνει και δεν το έκανε η κυβέρνηση μέχρι τώρα. Για λόγους όμως δημιουργίας εντυπώσεων, η ανακοίνωση είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι πάρθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα. Μόνο όμως που η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική, αφού τίποτα δεν έχει γίνει στην πράξη για τη δημιουργία βάσης δεδομένων, καθώς και για την επισήμανση και έλεγχο του βόειου κρέατος και των παραγώγων του, κάτι μάλιστα που έπρεπε να έχει συμβεί προ χρόνων όπως όριζε ο κανονισμός 820 του οποίου συνέχεια είναι ο 1760.

Πάντως, το υπουργείο Γεωργίας, σαν να μην τρέχει τίποτα, ανακοίνωσε ότι επισήμανση του βόειου κρέατος και του κιμά είναι υποχρεωτική για τους επιχειρηματίες μέχρι 31/12/2001 (συμπεριλαμβάνονται οι κρεοπώλες, ώστε να παρέχονται οι παρακάτω πληροφορίες: Αριθμός αναγνώρισης ζώου ή ομάδας ζώων, κωδικός σφαγείου και το κράτος που σφάχτηκε ή τεμαχίστηκε και συνοδευτικά έγγραφα σε όλα τα στάδια εμπορίας). Στην ανακοίνωση γίνεται ακόμα γνωστό ότι προβλέπονται και ποινές που θα φτάνουν μέχρι και 10 εκατ. δραχμές.

Επίσης, αναφέρεται ότι τους ελέγχους θα αναλάβουν οι υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, χωρίς όμως να γίνεται λόγος αν θα ενισχυθούν σε προσωπικό και μέσα, ώστε να μπορούν να ασκούν αποτελεσματικούς ελέγχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ