Πέμπτη 1 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Θέλουν κυβέρνηση προσηλωμένη στα συμφέροντά τους

Προσήλωση στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων με κάθε τρόπο, αξιώνουν οι εμποροβιομήχανοι από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής. Αυτό προκύπτει από την ομιλία του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Πειραιά (ΕΒΕΠ) και προέδρου της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Γ. Κασσιμάτη, στη διάρκεια της προχτεσινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΒΕΠ με θέμα «τι ζητάμε από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη. Αφού ανακήρυξε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις «αποτελεσματικότερο φορέα δημιουργίας εθνικού πλούτου διαχρονικά» και μάλιστα «κατά γενική ομολογία», ο πρόεδρος των εμποροβιομηχάνων διαμήνυσε για λογαριασμό των βιομηχάνων στα δύο μεγάλα κόμματα ότι το μεγάλο κεφάλαιο αξιώνει σταθερή προσήλωση στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του.

Κυρίαρχη στις αξιώσεις τους είναι η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων, στο όνομα της «πληρέστερης αξιοποίησης των οικονομιών κλίμακος», σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή, «εκλογίκευση των δημοσίων δαπανών», εννοώντας, μεταξύ άλλων, όπως διευκρίνισε, και μείωση των μισθών (βλ. «αντικειμενικά εισοδηματικά κριτήρια»).

Τέλος, οι εμποροβιομήχανοι απαιτούν απροκάλυπτα τον εκτοπισμό των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, κάνοντας λόγο για «μη βιώσιμες και παρασιτικές μονάδες στο χώρο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο, ανταγωνιστικό παραγωγικό σύστημα», τις οποίες αντιπαρέθεσε με «ένα πλήθος βιώσιμων και δυναμικών μονάδων», που κάνουν εξαγωγές, έχουν σύγχρονες μορφές οργάνωσης κλπ., δηλαδή, μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ