Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Αποχώρησαν οι σύμμαχοι της κυβέρνησης

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.--

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Ρουμανίας κατέρρευσε χτες μετά την αποχώρηση απ' αυτόν των Σοσιαλδημοκρατών. Ολοι οι εννέα υπουργοί των Σοσιαλδημοκρατών υπέβαλαν χτες την παραίτησή τους από την κυβέρνηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κίνηση του πρωθυπουργού Εμίλ Μποκ να απομακρύνει τον προερχόμενο από τις τάξεις τους υπουργό Εσωτερικών Νταν Νίτσα. Ο Νίτσα είχε πρόσφατα δηλώσει πως είναι πιθανή μια νοθεία στις προσεχείς προεδρικές εκλογές της 22ας Νοέμβρη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες μπορεί να επιχειρήσουν νοθεία για να πετύχουν την επανεκλογή του Προέδρου Τραϊάν Μπασέσκου.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες του πρωθυπουργού θα μείνουν τώρα ως κυβέρνηση μειοψηφίας για μερικές εβδομάδες, ωστόσο θα πρέπει να λάβουν κοινοβουλευτική έγκριση για το διορισμό των νέων υπουργών. Αν αποτύχουν δύο απόπειρες, θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Μπορεί επίσης ο πρωθυπουργός να αναζητήσει συμμαχία με το Ουγγρικό Κόμμα που στις εκλογές είχε λάβει το 6%.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός ανάμεσα στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και τους Σοσιαλδημοκράτες δημιουργήθηκε το Δεκέμβρη του 2008, εν μέσω αντιπαραθέσεων και αλληλοκατηγοριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ