Σάββατο 3 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Θέλουν νέες δυνάμεις

ΚΟΠΕΝΓΧΑΓΗ.-

Σύντομη συνάντηση με τον επικεφαλής των κατοχικών νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, Αμερικανό στρατηγό Στάνλεϊ Μακ Κρίσταλ, είχε ο Μπαράκ Ομπάμα, στο προεδρικό αεροσκάφος. Το περιεχόμενο της συνομιλίας δεν έγινε γνωστό. Είναι, όμως, δεδομένο ότι οι δύο θα ξανασυναντηθούν σύντομα καθώς εντείνονται οι διεργασίες στην Ουάσιγκτον για την «περαιτέρω στρατηγική των ΗΠΑ» στο Αφγανιστάν.

Ο Μακ Κρίσταλ επαναλαμβάνει, διαρκώς, τις τελευταίες εβδομάδες, όπως έπραξε και μία μέρα νωρίτερα, στις επαφές που είχε στο Λονδίνο, ότι οι «Ταλιμπάν ανακτούν τις δυνάμεις τους στο Αφγανιστάν» και ότι «οι νατοϊκές δυνάμεις θα πρέπει να ενισχυθούν προκειμένου να κερδίσουν χρόνο έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων και να καταστούν ικανές να χειριστούν την κατάσταση». Με την άποψή του φέρονται να συμφωνούν τόσο η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κλίντον όσο και η στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου. Αντίθετα, άλλοι παράγοντες, όπως σύμβουλοι του Προέδρου Ομπάμα, φέρονται να προβληματίζονται με την αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας προοπτικής.

  • Τουλάχιστον δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας κατά νατοϊκής αυτοκινητοπομπής στο νότιο Αφγανιστάν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ