Σάββατο 10 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Εδωσε έγκριση για το γήπεδο του ΠΑΟ

Το «πράσινο φως» πήρε τελικά από το Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ) η ανώνυμη εταιρεία ΠΑΕ ΠΑΟ για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό στο όνομα της «αναβάθμισης» της περιοχής και της «διπλής ανάπλασης»!

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι μπορούν να προχωρήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού, καθώς επίσης το γκαράζ και κάποια εμπορικά καταστήματα για τις ανάγκες του νέου γηπέδου. Αντίθετα, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο είπε όχι στην ανέγερση του εμπορικού κέντρου «Mall» του επιχειρηματία Μπάμπη Βωβού, αλλά και στην ίδρυση νέου δημαρχιακού μεγάρου στην περιοχή του Βοτανικού. Για το εμπορικό κέντρο του Μπ. Βωβού, το ΣτΕ αναφέρει ότι είναι άκυρες οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την ανέγερση του εμπορικού κέντρου που προβλέπονταν με συντελεστή δόμησης 1,6.

Ειδικότερα, η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ότι η ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού μαζί με τα εμπορικά καταστήματα και το γκαράζ για τις ανάγκες του γηπέδου δεν αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος. Σχετικά με το θέμα της μείωσης των κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή του Βοτανικού, η δικαστική απόφαση το αντιπαρέρχεται με το εξής σκεπτικό: Η μείωση του πρασίνου δεν είναι αντισυνταγματική, αναφέρεται στην απόφαση, «ενόψει του τελικού οφέλους που προκύπτει για την πόλη των Αθηνών από την απόδοση σε κοινή χρήση πρασίνου 16 στρεμμάτων στην συνοικία Κουντουριώτικα» (Λ. Αλεξάνδρας) λόγω της διπλής ανάπλασης... Βέβαια, η ουσία είναι ότι παραχωρείται σε μια ανώνυμη εταιρία, την ΠΑΕ ΠΑΟ, δημόσια έκταση και τσιμεντοποιείται η περιοχή του Βοτανικού.

Οσον αφορά το εμπορικό κέντρο του επιχειρηματία Μπάμπη Βωβού και το «πολυλειτουργικό δημοτικό κτίριο» (Δημαρχιακό Μέγαρο) του δημάρχου Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη, το ΣτΕ έκρινε ότι η ανέγερσή τους είναι αντίθετη με τις επιταγές του Συντάγματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ