Σάββατο 10 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια

Σε 3 αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια μέσα σε 24 ώρες προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, με στόχο, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), «την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας». Στο πλαίσιο αυτών των επιχειρήσεων ανυποψίαστοι πολίτες προσάχθηκαν στα τμήματα ως εν δυνάμει ύποπτοι.

Στην πρώτη αστυνομική επιχείρηση, που ήταν και μεγαλύτερη σε διάρκεια αλλά και προσωπικό, οι 400 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Αττικής έλεγξαν - μέχρι τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής - 203 άτομα, 16 οχήματα, 23 μοτοσικλέτες αλλά και 26 καταστήματα στις οδούς Εμ. Μπενάκη, Ιπποκράτους, Διδότου και Χαρ.Τρικούπη. Προσάχθηκαν 81 άτομα, από τους οποίους συνελήφθησαν 8, με κυριότερες παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και «παράνομης εισόδου» στη χώρα. Οι παραπάνω δρόμοι, καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, αποκλείστηκαν από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις.

Στις 12 το μεσημέρι, άνδρες των ΜΑΤ ξαναβρέθηκαν στα Εξάρχεια, προχωρώντας σε ελέγχους αλλά και στην προσαγωγή 16 ατόμων. Πέντε ώρες αργότερα, η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε νέα επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή με σωματικούς ελέγχους σε όσους θεωρούνται ύποπτοι από τους ένστολους αλλά και προσαγωγές στα κατά τόπους τμήματα και τη ΓΑΔΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ