Σάββατο 10 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΜΟΥΛΑΣ ΖΑΝΝΗΣ
ΜΟΥΛΑΣ ΖΑΝΝΗΣ
φωτό

Αύριο Κυριακή 11.10.09 ώρα 9.30 το πρωί, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΣΑΓΚΑ, στον Ι. Ν. Προφήτη Ηλία Περάματος.

***

φωτό

Σήμερα Σάββατο 10/10 τελείται το σαρανταήμερο μνημόσυνo του ΜΟΥΛΑ ΖΑΝΝΗ, στον ιερό ναό Αγίου Πολυκάρπου Ικαρίας.

Ο αγωνιστής - στα νεανικά χρόνια ΕΠΟΝίτης - ΜΟΥΛΑΣ ΖΑΝΝΗΣ, από τον Αγιο Πολύκαρπο Ικαρίας, έφυγε από τη ζωή την 1/9/09. Γεννήθηκε το 1928 από αγροτοεργατική οικογένεια. Δούλεψε σκληρά στα νταμάρια της Αθήνας και ως καρβουνεργάτης. Στην περίοδο 1950-1955 συνέβαλε, όπως και η οικογένειά του, στην περιφρούρηση - περίθαλψη - τροφοδοσία, καθώς και στην κατασκευή κρησφύγετων για την παράνομη ομάδα του ΔΣΕ στην Ικαρία. Είχε ενεργό συμμετοχή στους κοινωνικούς - δημοκρατικούς αγώνες μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ. Ταλαντεύθηκε με τη διάσπαση του Κόμματος το 1968. Γρήγορα, όμως, ξεκαθάρισε τη στάση του με το Κόμμα που τον γαλούχησε και σύμφωνα με τα ιδανικά που πορεύτηκε από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Διετέλεσε μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου της Κοινότητας Αγίου Πολυκάρπου.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας πατέρα και παππού, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ, που μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν στις γραμμές του, 250 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κατασκευών της ΚΟ Ικαρίας και Φούρνων.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ