Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Επιθεώρηση ενόψει νέου κύματος ξεπουλήματος

Το κέντρο ιστιοπλοΐας και ο γύρω χώρος του Αγίου Κοσμά «αξιοποιείται» ήδη από το μεγάλο κεφάλαιο
Το κέντρο ιστιοπλοΐας και ο γύρω χώρος του Αγίου Κοσμά «αξιοποιείται» ήδη από το μεγάλο κεφάλαιο
Τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ με νόμο του 2002 ίδρυσε την εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» και άνοιξε την κερκόπορτα για την εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο μεγάλο κεφάλαιο, τώρα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έρχεται εκ των υστέρων να υποσχεθεί μια ...αξιοποίηση ώστε αυτή η περιουσία «να αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής και σε όλο τον ελληνικό λαό», εμπαίζοντας για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους!

Θυμίζουμε απλά ότι με το νόμο του 2002, που «πέρασε» το ΠΑΣΟΚ, προβλέπεται ανάμεσα σε άλλα πως «τα περιουσιακά στοιχεία η εταιρεία (σ.σ. "Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ") μπορεί να τα αξιοποιεί με άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις φιλολαϊκές κορόνες και υποσχέσεις, ο πρωθυπουργός δε διευκρίνισε: Αν θα καταργήσει τους νόμους εκείνους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επιτρέπουν την εμπορευματοποίησή τους. Αν στην αξιοποίηση που υπονοεί θα έχουν μερίδιο και ποιο διάφοροι επιχειρηματίες. Τι θα γίνει με όλες εκείνες τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις (γήπεδο μπάντμιντον στο Γουδή, σλάλομ στο Ελληνικό, Ολυμπιακό Κέντρο Αγίου Κοσμά, Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, κτίριο ραδιοτηλεόρασης στο Μαρούσι κ.ά.) που ήδη έχουν παραδοθεί στο μεγάλο κεφάλαιο και ο λαός παρότι πλήρωσε τεράστια ποσά για να κατασκευαστούν, τώρα πληρώνει και πανάκριβα εισιτήρια για να τις προσεγγίσει. Επίσης, δε διευκρίνισε αν επιμένει στην οικοπεδοποίηση 1.000 τουλάχιστον στρεμμάτων της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, που προωθούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ή ολόκληρη η έκταση θα μετατραπεί σε μητροπολιτικό πάρκο για το οποίο παλεύει όλος ο λαός του Λεκανοπεδίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Μπέιζμπολ και του Ταε Κβον Το, ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Τζόζεφ Ασεμπίλιο καθώς και τους υπουργούς Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο.

«Πρόκειται δήλωσε για μια τεράστια επένδυση του ελληνικού λαού. Πρέπει να αξιοποιηθεί ο πλούτος και η περιουσία του ελληνικού λαού, ώστε να απελευθερώσουμε την Αττική, να ανοίξει προς τη θάλασσα, να διαμορφωθούν χώροι αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού, πρασίνου, χώροι όπου ο πολίτης καθημερινά να αισθάνεται ότι έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής, η δυνατότητα συμμετοχής, ανάπτυξης, εκπαίδευσης πολιτισμού για όλους».

Από την πλευρά του, ο Ισπανός πολεοδόμος δήλωσε ότι βρίσκεται στη χώρα μας για να συμβουλέψει τον πρωθυπουργό και να ανταλλάξει ιδέες και πρόσθεσε: «Δεν είμαι εδώ για να εφαρμοστεί η εμπειρία μου από τη Βαρκελώνη. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί. Πρέπει οι Ελληνες συνάδελφοι να δώσουν τις απαραίτητες λύσεις καθώς έχουν την πλήρη γνώση για τη χώρα τους».

Αμέσως μετά τις επισκέψεις στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο παραλιακό μέτωπο, ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του μετέβησαν στο Γαλάτσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ