Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Τα «καλά» της ΝΔ τα κρατάει...

Η πολιτική «ταυτοποίηση» του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ εκφράζεται πλέον και πρακτικά με τα έργα που επιλέγει να συνεχίσει η νέα κυβέρνηση, όπως το εξαγγελθέν από την κυβέρνηση της ΝΔ πρόγραμμα για την «Εξοικονόμηση Κατ' οίκον» (μονώσεις, κουφώματα κ.λπ. κτιρίων), το οποίο είχε ως βασικό στόχο να ωθήσει στην αγορά 1 δισ. ευρώ το λιγότερο, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων να προέρχεται από τα λαϊκά νοικοκυριά. Πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επιβεβαίωσαν ότι το πρόγραμμα είναι «πρωτίστης προτεραιότητας», με μόνη διαφορά ότι μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης που είχε προσδιοριστεί αρχικά από την 1η του Νοέμβρη.

Η καθυστέρηση οφείλεται, πάντα κατά τις ίδιες πηγές, στο ότι δεν είχαν εκταμιευθεί τα 400 εκατ. ευρώ της δημόσιας δαπάνης, από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Υποτίθεται ότι είχε υπάρξει μια προφορική συμφωνία με τους Περιφερειάρχες, ώστε να διαθέσουν τα αναλογούντα μερίδια από τα Περιφερειακά Προγράμματα (ΠΕΠ), αλλά δεν προχώρησε η διαδικασία. Προκλήθηκε μάλιστα μια μικρή ένταση χτες, όταν αντέδρασαν ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και ο πρώην γγ του υπουργείου Κ. Μουσουρούλης, κάνοντας λόγο για άγνοια από την πλευρά των «νεοφώτιστων στελεχών της κυβέρνησης». Δήλωσαν ότι είχαν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες και απομένει η ολοκλήρωσή τους από τη νέα κυβέρνηση. Παρά την ευθιξία των πρώην, οι νυν δεν αμφισβητούν το πρόγραμμα και έχουν σκοπό να κινηθούν ανάλογα.

Σε σχέση με την αλλαγή των διοικήσεων των πρώην ΔΕΚΟ, οι πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι θα υπάρξει κοινή αντιμετώπιση με απόφαση της κυβέρνησης. Ηδη έχει δηλώσει την παραίτησή του ο επικεφαλής της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλος. Αντίστοιχα, συνολική κυβερνητική απόφαση θα καθορίσει το τι θα γίνει με την αύξηση ή μη των τιμολογίων της ΔΕΗ το επόμενο έτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ