Κυριακή 12 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συμπαράσταση στους λαούς της Κούβας και της Παλαιστίνης

Ψηφίσματα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό και κουβανικό λαό για τα όσα υφίστανται από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ εξέδωσε το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ.

Στα ψηφίσματα καταδικάζεται η βάρβαρη στάση του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων και το συνεχιζόμενο εμπάργκο σε βάρος της Κούβας, που επιδιώκει την προσαρμογή της στις απαιτήσεις των ΗΠΑ και απαιτείται ο σεβασμός του δικαιώματος κάθε λαού να επιλέγει την πορεία του χωρίς έξωθεν υπαγορεύσεις και απαγορεύσεις.

Ακόμα αποφασίστηκε:

  • Η ανάληψη άμεσης οργανωμένης δράσης για τη συγκέντρωση βοήθειας με τρόφιμα και φάρμακα προς τον παλαιστινιακό λαό και την οργάνωση εκδήλωσης - ημερίδας με θέμα: «Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα των Παλαιστινίων για ένα ανεξάρτητο, ελεύθερο, βιώσιμο κράτος». Ο τίτλος της ημερίδας θα αναγραφεί και ως κεντρικό σύνθημα του Κέντρου κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία για το Πολυτεχνείο.
  • Η αποστολή οικονομικής βοήθειας σε είδος προς την Κούβα και η οργάνωση εκδήλωσης συμπαράστασης με τη συμμετοχή εκπροσώπου της κουβανικής πρεσβείας στην Αθήνα και μαζικών φορέων διεθνούς αλληλεγγύης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ