Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα πογκρόμ κατά μεταναστών

Να σταματήσουν τα πογκρόμ κατά μεταναστών και προσφύγων και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, ζήτησαν, χτες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι της Σομαλικής Κοινότητας, από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, με αφορμή την πρόσφατη επιχείρηση καταστολής σε βάρος μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ζήτησαν να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους μετανάστες για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα μας. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα. Να υπάρξει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μετανάστες γενικότερα, αλλά και για τους Σομαλούς και τις οικογένειές τους, που ζουν στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τα παιδιά τους. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, τόνισαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται εκ προοιμίου ως εγκληματίες μόνο επειδή έχουν διαφορετικό χρώμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση καταστολής σε βάρος μεταναστών και σε συνέχεια ανάλογων επιχειρήσεων, της κυβέρνησης της ΝΔ, μετανάστες (σ.σ. πάνω από 80 άτομα) από Σομαλία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν, Ιράν στοιβάχτηκαν σε κλούβες. Ενώ έγινε και εισβολή δυνάμεων των ΜΑΤ σε σπίτια και στέκια Σομαλών και άλλων μεταναστών.

Από την πλευρά του, τέλος, ο υπουργός Γ. Ραγκούσης εκδήλωσε μεν τη ...συμπάθειά του, αλλά πάντα στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται στις χώρες της ΕΕ και του δόγματος της μηδενικής ανοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ