Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Χρειάζεται μέριμνα για υποδομές και προσωπικό

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περάματος, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χθες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και Διαμάντω Μανωλάκου, προς την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

«Το Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού μετά από συνεχείς "περιπέτειες" συνεχών μεταστεγάσεων κατέληξε και εξακολουθεί να στεγάζεται, παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις για το αντίθετο, τα τελευταία χρόνια σε κοντέινερ, σε πάρκινγκ του Δήμου, χωρίς τις αναγκαίες προδιαγραφές ασφάλειας και μη πληρώνοντας τις απαιτήσεις που έχει ένα ειδικό σχολείο (ειδικές κτιριακές υποδομές, ράμπες κλπ.) και με σοβαρές ελλείψεις στο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (λογοθεραπευτής), αλλά και στο υπόλοιπο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με αποτέλεσμα το σχολείο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην ολοήμερη λειτουργία του, κατάσταση που επιβαρύνει τα παιδιά, αλλά και τους εργαζόμενους γονείς τους.

Χώρος για μετεγκατάσταση του σχολείου υπάρχει, έχει τις προδιαγραφές ασφάλειας και καταλληλότητας, ώστε να λειτουργήσουν σωστά και πλήρως οι υποδομές ενός ειδικού σχολείου, αλλά οι αρμόδιες αρχές εξακολουθούν να κωλυσιεργούν για την οριστική επίλυση του θέματος.

Σοβαρότατες είναι και οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περάματος. Συγκεκριμένα, λείπουν δύο δάσκαλοι, εργοθεραπευτής, λογοθεραπευτής, γυμναστής και βοηθητικό προσωπικό», αναφέρεται στην Ερώτηση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό Παιδείας τι μέτρα θα πάρει για την άμεση μετεγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού, αλλά και για την πλήρωση όλων των κενών θέσεων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού στα Ειδικά Σχολεία Κορυδαλλού και Περάματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ