Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Πολιτική δεμένη στο άρμα της στρατηγικής της ΕΕ

Συναντήσεις με τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ είχε διαδοχικά χτες η υπουργός Παιδείας

Μια μέρα μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις, στις οποίες φάνηκε η προσήλωση της κυβέρνησης στην ίδια πολιτική για την Παιδεία, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συναντήθηκε χτες με τα διοικητικά συμβούλια των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Η υπουργός Παιδείας ομολόγησε ότι στρατηγική της κυβέρνησης για την Παιδεία είναι η στρατηγική της ΕΕ για «διά βίου μάθηση», «αποκέντρωση» κλπ. Το ανοιχτό σχολείο που θα προσαρμόζεται στις «ιδιαίτερες συνθήκες» και στο οποίο θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, γονείς και τοπικοί φορείς (η ταξική διαφοροποίηση δηλαδή), η προώθηση της «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών με «κίνητρα», η συνέχιση της επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Το ολοήμερο σχολείο θα αποτελέσει, σύμφωνα με την υπουργό, το «κέντρο βάρους» της πολιτικής του υπουργείου, με στόχο σε τέσσερα χρόνια να λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα. «Γεύση» για το πώς θα λειτουργήσει έδωσε στις προγραμματικές δηλώσεις της όταν έκανε λόγο για «μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό στα βασικά μαθήματα», αφήνοντας δηλαδή ανοιχτό το ζήτημα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων για τους υπόλοιπους.

Η ηγεσία του υπουργείου επανέλαβε στους εκπαιδευτικούς ότι θα δοθεί ένα δισ. ευρώ για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της Παιδείας, ωστόσο για απαντήσεις στα μισθολογικά αιτήματά τους παρέπεμψε στα τέλη Νοέμβρη.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των δασκάλων, η νέα ηγεσία του υπουργείου δε δεσμεύτηκε για αλλαγές στο ζήτημα της παρέμβασης ιδιωτών στην Παιδεία όπως π.χ. κατάργηση του μνημονίου συνεργασίας του υπουργείου με 8 ευαγή ιδρύματα που αντιστοιχούν σε αντίστοιχους επιχειρηματικούς κολοσσούς, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την προσήλωση της νέας κυβέρνησης στη στρατηγική εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου. Παρ' όλα αυτά, τα πέντε μέλη της ΠΑΣΚ στο ΔΣ της ΔΟΕ έσπευσαν να βγάλουν μια πανηγυρική ανακοίνωση μετά τη συνάντηση δίνοντας την αίσθηση ότι η υπουργός δεσμεύτηκε υπέρ των αιτημάτων των εκπαιδευτικών!

Οσο για τη συνάντηση με τη ΔΟΕ, είναι χαρακτηριστικό ότι σε παρέμβαση που έκανε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, λέγοντας στην υπουργό ότι δανείζεται θέσεις της ΟΛΜΕ (αυτές που έχει διαμορφώσει η πλειοψηφία στην Ομοσπονδία), η υπουργός απάντησε θετικά, ότι πράγματι δανείζεται από τις θέσεις της ΟΛΜΕ και έχουν βοηθήσει αυτές στην πολιτική της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας με νόημα: Δε φαντάζεστε βέβαια ότι θα δανειζόμασταν θέσεις του ΚΚΕ!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζουν την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον εκπαιδευτικών (2018-03-06 00:00:00.0)
Για την «Αυγή» και την υποτιθέμενη παραίτηση του προέδρου της ΟΛΜΕ (2015-03-05 00:00:00.0)
«Καλλιεργεί» προσδοκίες στους αναπληρωτές (2004-04-27 00:00:00.0)
Στις 22 Ιούνη η αγωνιστική απάντηση (2000-06-17 00:00:00.0)
Εκπαιδευτικοί στο δρόμο του αγώνα (1998-03-07 00:00:00.0)
Απαρχή νέων αγώνων (1997-08-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ