Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού η αιτία...

Τα προβλήματα που απασχολούν τους Ελληνες παίκτες παρουσίασαν τα μέλη του ΠΑΣΑΠ στον υπεύθυνο του Αθλητικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ. Για την ανάγκη δημιουργίας μαζικού αθλητικού κινήματος διεκδίκησης έκανε λόγο ο Θοδωρής Λιάπης

Για τα πολλά και σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους παίκτες του βόλεϊ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μέλη του προεδρείου του ΠΑΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών) με τον υπεύθυνο του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Θοδωρή Λιάπη, στη συνάντηση που έγινε χτες στον Περισσό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Αθλητικού Τμήματος της ΚΕ στο Σύνδεσμο των παικτών, με αφορμή τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν, αφού μια σειρά ζητημάτων που τους αφορούν παραμένουν άλυτα. Οπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ και διεθνής παίκτης του Παναθηναϊκού Σάκης Ψάρρας, τα προβλήματα είναι πολλά και πλέον οξυμένα. «Τα προβλήματα αφορούν διάφορους τομείς. Καταρχήν το καθεστώς κάτω από το οποίο βρίσκονται οι Ελληνες παίκτες καθώς υπάρχει μια μεσοβέζικη λύση (ούτε επαγγελματική ούτε ερασιτεχνική) αφού τα σωματεία θεωρούνται Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (ΤΑΑ)» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ. Παράλληλα εξήγησε και μια σειρά άλλων προβλημάτων όπως το ασφαλιστικό ή η καθυστέρηση οφειλών από τα σωματεία προς τους παίκτες, η μη τήρηση συμφωνιών που κάνουν οι ομάδες με τους ίδιους τους παίκτες (κυρίως του νέους), το πρόβλημα με τον αριθμό συμμετοχής των ξένων παικτών, η κατάσταση στις κατηγορίες πέραν της Α1. Παράλληλα καυτηρίασε και τις πρακτικές ορισμένων θεσμικών οργάνων. «Η ΕΕΑ δίνει πιστοποιητικά συμμετοχής σε ομάδες που αποδεδειγμένα οφείλουν χρήματα σε παίκτες και μετά σε μας δηλώνει ότι εξαπατήθηκε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάκης Ψάρας.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε προς τους παίκτες τη στήριξη του ΚΚΕ στα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ τους γνωστοποίησε και τη βοήθεια που θα έχουν από το Κόμμα στην προσπάθεια να βρουν τις λύσεις. Ωστόσο συμπλήρωσε ότι για όλα αυτά υπάρχει αιτία, που πηγάζει από την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. «Το κυνήγι του κέρδους από τους παράγοντες των σωματείων όπως ορίζει το σημερινό οικοδόμημα του αθλητισμού είναι η αιτία για τη δημιουργία των προβλημάτων. Τα προβλήματα των παικτών που ουσιαστικά αποτελούν εργαλεία ώστε να έρθει αυτό το κέρδος περνάνε σε δεύτερη μοίρα για τους παράγοντες», δήλωσε από την πλευρά του ο Θοδωρής Λιάπης. Καταλήγοντας ο υπεύθυνος του Αθλητικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός μαζικότερου αθλητικού κινήματος από την πλευρά των παικτών, που θα παλέψει για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους αλλά και για γενικότερα ζητήματα της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ