Σάββατο 24 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Απαιτούν ... «επώδυνες αποφάσεις»

Αρχίζουν τις πιέσεις οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ

«Επώδυνες αποφάσεις» απαιτεί ο ΣΕΒ, βασιζόμενος με τη σειρά του στα νέα δεδομένα που εμφανίστηκαν για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας και τα όσα διαδραματίστηκαν στις επαφές της κυβέρνησης με την Κομισιόν. Η νέα πρόκληση των μεγαλοβιομηχάνων μπαίνει στην ουσία του θέματος, που είναι η άμεση λήψη σκληρών μέτρων σε βάρος των εργαζομένων, των μικρών ΕΒΕ και των φτωχομεσαίων αγροτών, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Η παρέμβαση του ΣΕΒ επιβεβαιώνει τη θέση του ΚΚΕ ότι οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός πρέπει να επαγρυπνούν για να αντικρούσουν την ανελέητη επίθεση που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος δήλωσε χτες ότι «είναι ξεκάθαρο πλέον σε όλους μας ότι δεν μπορούμε πια να ζούμε με τα δανεικά και με τα ψέματα. Νομίζω ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου απαιτεί αποφασιστικά μέτρα, επώδυνες αποφάσεις». Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΕΒ δεν περιορίστηκε μόνο στην παρότρυνση για «μαστίγιο» στους εργαζόμενους. Πρόσθεσε ότι «η αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας στους Ευρωπαίους εταίρους μας, στους διεθνείς οργανισμούς δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εντολή από το εξωτερικό ή επιταγή των Βρυξελλών, αλλά ως εθνικός στόχος»!!!

Οι μεγαλοβιομήχανοι έχουν κάνει σαφείς τις προθέσεις τους με δέκα μέτρα - φωτιά κατά των δικαιωμάτων των ανέργων, τα οποία κατέθεσαν στον υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο. Ακολούθησε η ανακοίνωση του ΣΕΒ για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, για τις οποίες επισήμανε ότι βρίσκονται «σε αντιστοιχία με το οικονομικό πλαίσιο αναφοράς του ΣΕΒ», διαπιστώνοντας με ενθουσιασμό ότι «ήδη σε βασικούς τομείς διατυπώνονται προτάσεις και γίνονται βήματα που σηματοδοτούν μία αντίληψη ουσιαστικής και ελπιδοφόρας αλλαγής». Το Ασφαλιστικό, η Υγεία, η Παιδεία, οι εργασιακές σχέσεις, αποτελούν βασικούς τομείς, στους οποίους ο ΣΕΒ αξιώνει, αλλά και θεωρεί σίγουρο ότι θα υπάρξουν αντιλαϊκές παρεμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ