Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια ανθρώπινη παράσταση

«Κορίτσια Ημερολογίου» στο θέατρο «Κιβωτός»

Η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με την Κάτια Μπαλανίκα

Eurokinissi

Η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με την Κάτια Μπαλανίκα
Γλυκά και τρυφερά, παράξενα και αστεία, τα «Κορίτσια Ημερολογίου» συγκίνησαν αλλά πρόσφεραν και πολύ γέλιο στους θεατές της πρεμιέρας το περασμένο Σάββατο, στο θέατρο «Κιβωτός». Παρούσες στην πρεμιέρα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και η υπεύθυνη του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ, Ελένη Μηλιαρoνικολάκη, οι οποίες συνεχάρησαν στο τέλος της παράστασης τους συντελεστές.

Η θεότρελα τρυφερή κωμωδία «The Calendar Girls» (ο πρωτότυπος τίτλος της), που ανεβαίνει σε απόδοση Θοδωρή Πετρόπουλου και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία. Προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα, το έργο διαδραματίζεται σε μια κωμόπολη, όπου μια παρέα απλών γυναικών, μέλη του τοπικού Γυναικείου Συλλόγου, διασκεδάζουν την πλήξη τους φτιάχνοντας γλυκά, κεντώντας, πλέκοντας και παρακολουθώντας βαρετές ομιλίες... Οταν ο σύζυγος μιας πεθαίνει, οι φιλενάδες αποφασίζουν να μαζέψουν χρήματα για να αγοράσουν στη μνήμη του έναν καναπέ για την αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν, πουλώντας ένα ετήσιο ημερολόγιό τους. Αλλά πώς θα πουλήσει το ημερολόγιο; Η λύση είναι μία: να ποζάρουν γυμνές! Μέσα από απίστευτα κωμικές καταστάσεις, το μήνυμα του έργου συγκινεί και δημιουργεί ψυχική ανάταση. Είναι ένας ύμνος στην αγάπη, στη φιλία και τη θέληση, που νικά κάθε εμπόδιο.

Παίζουν (αλφαβητικά): Βασιλική Ανδρίτσου, Σοφία Βογιατζάκη, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Μαρία Κατσιαδάκη, Σπύρος Μεριανός, Κατιάννα Μπαλανίκα, Εφη Οικονομάκη, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Νίκη Πεταλά, Πηνελόπη Πιτσούλη, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Βίλμα Τσακίρη. Σκηνικά - κοστούμια Ελένη Μανωλοπούλου. Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου. Διασκευή τραγουδιών - μουσική διδασκαλία: Αλέξιος Πρίφτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ