Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΟΘΕΣΗ «17Ν»: Την απόρριψη όλων των λόγων αναίρεσης για τους καταδικασθέντες για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» ζήτησε χτες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδης. Ωστόσο, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου πρότεινε για τους Π. Τσελέντη και Κ. Τέλλιο να γίνει δεκτή η αίτησή τους ως προς την επιμέτρηση της ποινής, καθώς απορρίφθηκε το αίτημά τους να τους αναγνωριστούν μέτρα επιείκειας.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτήρισε λογικά άτοπο να μην αναγνωρίζονται μέτρα επιείκειας, επειδή τέλεσαν αποτρόπαια εγκλήματα. Πρόσθεσε ότι αν γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης για τους Π. Τσελέντη και Κ. Τέλλιο σχετικά με τα μέτρα επιείκειας, θα πρέπει η αναίρεση να επεκταθεί και στους Β. Τζωρτζάτο και τους αδερφούς Ξηρού (Χριστόδουλο, Σάββα και Βασίλη), καθώς και αυτών οι ομολογίες βοήθησαν στην εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη». Υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία προβλέπει επιείκεια γι' αυτούς που συνεργάζονται με τις διωκτικές αρχές.

Στο μεταξύ, σοβαρό φραστικό επεισόδιο δημιουργήθηκε μεταξύ του αντεισαγγελέα Π. Νικολούδη και του δικηγόρου Ι. Μυλωνά. Ο Π. Νικολούδης ζήτησε να γραφεί στα πρακτικά ότι όλες τις ημέρες της δίκης ο Ι. Μυλωνάς ασχημονούσε κατά της Δικαιοσύνης και πως αποκάλεσε τους δικαστές αγράμματους και απατεώνες και την απόφαση γελοία. Ο δικηγόρος Ι. Μυλωνάς υποστήριξε πως ο εισαγγελέας ψεύδεται και πως αυτό αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤ, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, με τραύματα από μαχαίρι 29χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε, το περασμένο Σάββατο, σε επεισόδιο στη φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, όταν δέχθηκε επίθεση από αγνώστους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος, ο οποίος φέρει τραύματα στο κεφάλι και στο πόδι, δεν είναι φοιτητής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ