Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΑ
Καθυστερεί η καταβολή των μισθών

Σε ταξική συσπείρωση και δράση καλεί τους εργαζόμενους η ΔΑΣ ΟΤΑ

Την αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ που μετρά ήδη συγκεκριμένα αποτελέσματα σε βάρος των εργαζομένων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ και καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για ενιαίο ενωμένο αγώνα.

Απολύσεις από τη μία και απλήρωτοι εργαζόμενοι από την άλλη, είναι ένα ακόμα από τα «ανδραγαθήματα των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ», σημειώνει η ΔΑΣ ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της. Ηδη έχει ανακοινώσει τις απολύσεις των εργαζομένων με «stage». Την ίδια στιγμή σε μια σειρά δήμους (Καισαριανή, Πέραμα, Εύοσμος, Σέρρες και άλλοι) έχει καθυστερήσει η καταβολή των μισθών στους μόνιμους εργαζόμενους και τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, οι οποίοι πλησιάζουν τους 800. Καθυστέρηση που συνδέεται με την προ ημερών επισήμανση του υπουργείου Εσωτερικών προς την ΠΟΕ ΟΤΑ ότι για το 2009 δεν υπάρχουν περιθώρια για αυξήσεις στους μισθούς, ούτε το υπουργείο μπορεί να καταβάλει όσα οφείλει από τις τακτικές επιχορηγήσεις στους δήμους.

Καταλήγοντας η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από σχέσεις εργασίας, σε ενιαίο ενωμένο αγώνα ενάντια σ' αυτή την πολιτική, την πολιτική δηλαδή που συνδιαμορφώνουν στην ΕΕ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και οι όμοιοί τους, η οποία το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ