Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΚΛΩ
Διαδηλώνουν στην Αθήνα

Σε αγωνιστική κάθοδο στην Αθήνα καλεί τους εργαζόμενους στον Ομιλο «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας (ΕΚΝ) την επόμενη Πέμπτη 5 Νοέμβρη.

Με κοινή τους ανακοίνωση η ΟΕΚΙΔΕ και το ΕΚΝ καταγγέλλουν την περιφρονητική στάση της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ο υπουργός αρνείται να συναντηθεί μαζί τους. Την ίδια ώρα οι εκατοντάδες οικογένειες των εργατών που εκπροσωπούν βρίσκονται σε τεράστια αδιέξοδα: Μεροκάματο δεν μπαίνει στα σπίτια τους εδώ κι οκτώ μήνες. Εχουν ήδη ανακοινωθεί «λουκέτα» και μαζικές απολύσεις. Η εργοδοσία καθημερινά βάζει το μαχαίρι στο λαιμό των εργαζομένων, εκβιάζοντας ότι «αν δε δεχτούν να φύγουν εκείνοι που θέλω να διώξω να φύγουν όλοι».

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες «γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση αβαντάρει τα σχέδια του Ομίλου», τονίζουν ΟΕΚΙΔΕ και ΕΚΝ και καταλήγουν: «Οι εργαζόμενοι στον Ομιλο θα απαντήσουν αγωνιστικά, παραμερίζοντας τις ξεπουλημένες ηγεσίες των σωματείων, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 5 Νοέμβρη, στη 1 μ.μ. το μεσημέρι, με σκοπό να συναντηθούν με τον υπουργό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ