Κυριακή 15 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Ο Πρίγκιπας με τα Κρίνα, η ιερή εικόνα - σύμβολο για τους Κρήτες, έχει χαθεί. Η Σκιά του Μίδα, που αγαπούσε όσο τίποτε άλλο το χρυσάφι, έχει απλωθεί σε όλο το νησί. Δυο παιδιά, το ένα από τη Ζάκρο της Κρήτης και το άλλο από την Αίγυπτο, με την ίδια αγάπη για τη φύση και με δυνατή πίστη στη ζωή, θα παλέψουν τις σκοτεινές δυνάμεις, για να βρεθούν στο τέλος μπροστά σε μια θαυμαστή αποκάλυψη...

«Ο Πρίγκηπας με τα Κρίνα» είναι το δεύτερο εφηβικό μυθιστόρημα της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, (βραβευμένη με το πρώτο βραβείο Ιπεκτσί), μέσα από το οποίο αμφισβητεί έντονα την αξία των υλικών αγαθών - το χρυσάφι του Μίδα - σε αντιδιαστολή με την αρμονία της φύσης που αντιπροσωπεύει το εύρημα του Πρίγκιπα με τα Κρίνα.

Ο μικρός Πελίας ζει στη Ζάκρο στα χρόνια του Μινωικού Πολιτισμού. Μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του, αναλαμβάνει να ταξιδέψει τους νεαρούς αναγνώστες στο νησί της Πασιφάης και του Μίνωα και να μεταδώσουν πληροφορίες για το Μινωικό Πολιτισμό.

Η αφήγηση και η πλοκή του βιβλίου συνταιριάζουν επιτυχημένα το εξωλογικό στοιχείο του παραμυθιού με την Ιστορία και σε συνδυασμό με την απλή και νευρώδη γραφή της, η συγγραφέας δίνει ένα απολαυστικό ανάγνωσμα για παιδιά από 10 ετών. Κυκλοφορεί από τα «Ελληνικά Γράμματα» στη σειρά «Νεανικές διαδρομές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ