Κυριακή 15 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΕΡΜΑΤΟΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
Στις 19 Νοέμβρη ξεκινούν οι εκλογές

Να οργώσει καθημερινά τους τόπους δουλειάς

Σε λιγότερο από μία βδομάδα ξεκινούν οι εκλογές του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών, Ιματισμού και Δέρματος νομού Αττικής, που θα διεξαχθούν από τις 19 μέχρι τις 26 Νοέμβρη.

Τα στελέχη του συνδικάτου, έχουν ήδη προχωρήσει σε μια σειρά από εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις, ενώ καθημερινά συνεχίζουν να οργώνουν κάθε χώρο δουλειάς, ώστε ακόμα περισσότεροι εργάτες να συμμετέχουν ενεργά όχι μόνο στις εκλογές αλλά και στην καθημερινή ζωή και δράση του συνδικάτου. Για να γίνει φρούριο αντίστασης, πάλης και αντεπίθεσης. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ήδη αναπτυχθεί ιδιαίτερη δράση μέσα στους μεγαλύτερους χώρους του κλάδου. Με καθημερινή δουλειά, εργάτη τον εργάτη, το σωματείο ενισχύει τη δουλειά του σε εργοστάσια όπως η «ELITE», η «ΜΑΚΟΠΛΕΞ», το τσαγκαράδικο «ΜΟΚΑΣΙΝΟ» κλπ.

Ολα τα προηγούμενα χρόνια το συνδικάτο αναμετρήθηκε με την απόπειρα της εργοδοσίας να μην εφαρμόσει τις Συλλογικές Συμβάσεις, έκανε παρεμβάσεις για τις απολύσεις και προσπάθησε να πληρωθούν εργαζόμενοι που δεν τους καταβάλλονται δεδουλευμένα. Επιδιώκει την ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων στη δράση του Συνδικάτου, ώστε να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει στον κοινό βηματισμό Ελλήνων και μεταναστών εργατών, με στόχο την ενίσχυση της ταξικής αλληλεγγύης, συσπείρωσης και οργάνωσης των εργαζομένων. Χιλιάδες είναι οι μετανάστες που εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες, σε ανήλιαγα υπόγεια, στις επιχειρήσεις φασόν. Δίχως δικαιώματα, δουλεύουν ήλιο με ήλιο, χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, έρμαια στις «διαθέσεις» του κάθε εργοδότη. Με στόχο ακόμη περισσότεροι μετανάστες να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους, πραγματοποιείται σήμερα, Κυριακή 15 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταναστών, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του Συνδικάτου.

Οι εκλογές έρχονται σε μια περίοδο που η ανεργία θερίζει κυριολεκτικά στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, του ιματισμού και του δέρματος. Ταυτόχρονα, η εργοδοσία, προωθεί - ακριβώς στο πλαίσιο της φθίνουσας πορείας του κλάδου την τελευταία 15ετία - την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων αλλά και μιας σειράς δικαιωμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις και εταιρείες, που λειτουργούν στο χώρο του ρούχου, όπως για παράδειγμα η «BSB» και η «ΛΑΠΕΝ», διατηρούν στην Ελλάδα μόνο ένα μικρό μέρος της δραστηριότητάς, όπως το εμπορικό τμήμα και το σχεδιαστήριο. Την παραγωγή την έχουν δώσει είτε στο εξωτερικό - Βουλγαρία, Αλβανία κλπ., όπου τα μεροκάματα είναι πολύ χαμηλά - είτε στις επιχειρήσεις φασόν, όπου εργάζονται εκατοντάδες μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγελία για τραυματισμό δύο μεταναστών εργατών από εργοδότη (2019-08-06 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση των μεταναστών (2010-12-02 00:00:00.0)
Να «οργωθεί» ο κλάδος (2009-11-12 00:00:00.0)
Η ενίσχυσή του απάντηση στην εργοδοτική επίθεση (2009-10-16 00:00:00.0)
Λεφτά υπάρχουν μόνο για τους εργοδότες (2009-05-07 00:00:00.0)
Από τα γκέτο του Μπαγκλαντές, στα γκέτο των Πατησίων (2001-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ