Τρίτη 6 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΣΟΝΑΤΖΙΔΙΚΑ
Καταγγελία για τραυματισμό δύο μεταναστών εργατών από εργοδότη

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) καταγγέλλει τον εργοδότη φασονατζίδικου στην Αθήνα για την άγρια επίθεση και τον τραυματισμό δύο μεταναστών εργατών, επειδή διεκδίκησαν και πέτυχαν από κοινού με το κλαδικό τους Συνδικάτο την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

«Οι μετανάστες εργάτες στον Ιματισμό δεν είναι μόνοι τους, έρμαια εγκληματικών ενεργειών και της άγριας εκμετάλλευσης των φασονατζίδων και των μεγάλων εταιρειών του κλάδου που βρίσκονται πίσω από αυτές τις άθλιες συνθήκες εργασίας που υπηρετούν την κερδοφορία τους. Οι απειλές και η τρομοκράτηση των εργαζομένων που σηκώνουν κεφάλι και απαιτούν τα δικαιώματά τους δεν πρόκειται να περάσουν. Το ταξικό εργατικό κίνημα έχει την πείρα για να τσακίσει όσους απλώνουν τα ξερά τους πάνω σε εργάτες», τονίζει η Ομοσπονδία.

Η ΟΕΚΙΔΕ καταγγέλλει επίσης ότι «τεράστιες είναι οι ευθύνες των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών (ΣΕΠΕ, ΕΦΚΑ κ.ά.) διαχρονικά για τη μη καταβολή δεδουλευμένων, την ανασφάλιστη δουλειά, τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας που επικρατούν στα εργασιακά κάτεργα».

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους στα φασονατζίδικα να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ