Τρίτη 6 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Παρέμβαση για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις συμφερόντων «ΣΥΡΙΓΟΥ»

Την αμείωτη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων «ΣΥΡΙΓΟΥ» (ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ, ΜΑΖΑΡΑΚΙ ΑΒΕΕ, ΣΚΑΛΕΖΑ ΕΠΕ κ.ά.) που συστεγάζονται στον Πισσώνα Ευβοίας, επιτελώντας ενιαία παραγωγική λειτουργία, αναδεικνύει για μία ακόμα φορά το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, με παρέμβασή του προς το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Εύβοιας.

Το Συνδικάτο καλεί το ΣΕΠΕ να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και να ορίσει τριμερή συνάντηση, με θέμα την πρόσληψη νέων εργαζομένων για να μειωθούν ο φόρτος εργασίας και οι υπερωρίες, όπως και την αμοιβή όλων των εργαζομένων σύμφωνα με την τελευταία Συλλογική Σύμβαση για τους εργαζόμενους στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, το κλαδικό Συνδικάτο καταγγέλλει τα εξής:

  • Δεν δηλώνεται η πραγματική απασχόληση των εργαζομένων στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας σύμφωνα με τις μέρες και ώρες εργασίας του καθενός. Κυρίως δεν δηλώνονται οι πολλές υπερωρίες που κάνουν οι εργαζόμενοι, οι οποίες είτε δεν πληρώνονται καθόλου είτε η εργοδοσία τις πληρώνει με λίγα ψίχουλα, παράνομα, για να κλείσει στόματα, πατώντας πάνω στην ανέχεια των οικογενειών των εργαζομένων.
  • Στο σχόλασμα υπάρχουν εργαζόμενοι που τελειώνουν την εργασία τους και περιμένουν αρκετές ώρες εκεί μέχρι να ξεκινήσει το λεωφορείο για να τους επιστρέψει σπίτια τους.
  • Υπάρχουν εργαζόμενοι, κυρίως μετανάστες, που εξαιρούνται από το χτύπημα κάρτας.
  • Δεν υπάρχει αναρτημένο οργανόγραμμα και η εργοδοσία ορίζει υπεύθυνους που κάτω από τις οδηγίες της λειτουργούν με ανάρμοστη και προσβλητική συμπεριφορά προς άλλους εργαζόμενους, κυρίως με όσους αναπτύσσουν δράση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Δεν υπάρχει αρμόδιος εργαζόμενος για την καθαριότητα των χώρων διαλείμματος, αποδυτηρίων, τουαλετών και άλλων τέτοιων χώρων.
  • Ορισμένοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να κάνουν το διάλειμμά τους κανονικά.
  • Δεν δίνονται οι άδειες κανονικά, ούτε το επίδομα αδείας, ενώ ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες προηγούμενων ετών.
  • Δεν χορηγούνται εκκαθαριστικά σημειώματα μισθοδοσίας.
  • Συνεχίζεται η παράνομη εφαρμογή συστήματος εκ περιτροπής εργασίας.
  • Υπάρχουν οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές σε ορισμένους εργαζόμενους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ