Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Λεφτά υπάρχουν μόνο για τους εργοδότες

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Απασχόλησης από την ΟΕΚΙΔΕ και Μπαγκλαντέζους εργάτες

Από τη χθεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Απασχόλησης
Από τη χθεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Απασχόλησης
Με αοριστολογίες του τύπου «θα πάρουμε μέτρα για να μη λειτουργούν ασύδοτα οι επιχειρήσεις φασόν», απάντησε χτες, ο γγ του υπουργείου Απασχόλησης Δ. Κοντός στην αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Νομού Αττικής και εργατών μεταναστών από το Μπαγκλαντές, που δουλεύουν στο φασόν ραφής ρούχων.

Εξω από το υπουργείο, μετανάστες εργάτες με το πανό τους απαιτούσαν να πληρώσουν οι εργοδότες τα δεδουλευμένα. Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης τα κυκλώματα εκμετάλλευσης μεταναστών που δρουν στο χώρο των βιοτεχνιών του ιματισμού και με στοιχεία έδειξαν ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις φασόν, επώνυμων ρούχων, που απασχολούν μετανάστες εργάτες, τους αφήνουν απλήρωτους και οι εργοδότες εξαφανίζονται. Επιπλέον, μεταφέρουν τις μηχανές σε άλλο χώρο και παίρνουν άλλους εργάτες, σημείωναν οι συνδικαλιστές.

Χαρακτηριστικό της πολιτικής της κυβέρνησης που δίνει χρήματα για να ενισχύει τις τράπεζες και τους μεγαλοεργοδότες αλλά όχι τους απλήρωτους εργάτες, ήταν και η χτεσινή άρνηση του γγ να δώσει ενίσχυση σε μετανάστες εργάτες που ο εργοδότης, με την μέθοδο του ...στρίβειν, τους άφησε απλήρωτους μετά από μήνες δουλειάς με 10 και 12 ώρες εργασία ημερησίως. Οπως έλεγαν στον «Ρ» ο Αλούμ, ο Ισλάμ, ο Μοχάμεντ, ο εργοδότης χρωστάει σε άλλον 1.640 ευρώ, σε άλλον 1.250, δεν τους κολλούσε ένσημα, τους πλήρωνε με χαμηλά μεροκάματα...

Ο Ηλία Αχμέντ από την Ενωση Εργαζομένων Μπαγκλαντές είπε «η κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο στους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες. Απόδειξη ότι οι εργοδότες δρουν ασύδοτα, χάνονται χιλιάδες μεροκάματα, ένσημα, κυριαρχούν οι άθλιες συνθήκες εργασίας». Από την πλευρά της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, ο πρόεδρος Δήμος Θεοδώρου κατήγγειλε την προκλητική παρουσία της αστυνομίας, που έφτασε στο σημείο ακόμα και να συνοδεύσει μέχρι το γραφείο του γγ τη συνδικαλιστική αντιπροσωπεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ