Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζει ενισχυμένος την ταξική του δράση

Με αύξηση της συμμετοχής και των δυνάμεων της ΔΑΣΕ ολοκληρώθηκαν οι εκλογές

Σθεναρή απάντηση στην εργοδοσία, την κυβέρνηση και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό έδωσαν οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας, οι οποίοι, παρά το όργιο της εργοδοτικής τρομοκρατίας, την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων τους, συμμετείχαν μαζικά στις εκλογές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και εμπιστεύτηκαν ξανά το σωματείο τους στις ταξικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμποροϋπαλλήλων» (ΔΑΣΕ).

Στις αρχαιρεσίες, οι οποίες ολοκληρώθηκαν προχτές, ψήφισαν 1.041 εργαζόμενοι (το 2007 είχαν ψηφίσει 894). Η ΔΑΣΕ έλαβε 785 ψήφους και 12 έδρες στο ΔΣ και η ΠΑΣΚΕ 226 ψήφους και 3 έδρες στο ΔΣ. Επίσης, η ΔΑΣΕ εξέλεξε 7 αντιπροσώπους (από 6) για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και 9 αντιπροσώπους (από 7) για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Η ΠΑΣΚΕ εξέλεξε 2 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία (από έναν) και 3 (από 2) για το ΕΚΑ.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας χαιρετίζει τους εργαζόμενους που ξεπέρασαν εκβιασμούς και απειλές και συμμετείχαν στις εκλογές». Υπογραμμίζει ότι η ισχυροποίηση του σωματείου με τη μαζική συμμετοχή των εμποροϋπαλλήλων στις αρχαιρεσίες έδωσε «απάντηση και στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, την ΠΑΣΚΕ, που ρίχνοντας νερό στο μύλο της εργοδοσίας απειλούσε στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση ότι θα ακυρώσει τις εκλογές και στελέχη της στους χώρους εργασίας έκαναν προσπάθεια για παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, λέγοντας στους εργαζόμενους ότι δε χρειάζεται να ψηφίσουν, με στόχο την απομαζικοποίηση του σωματείου».

Και καταλήγει: «Συνεχίζουμε αγωνιστικά, ταξικά τη δράση μας, παλεύουμε για την ενότητα της εργατικής τάξης, κτίζοντας το μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική, με στόχο να κατακτήσουμε αυτό που μας ανήκει, τον ασύλληπτο πλούτο που παράγουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ