Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Στην απεργία με προοπτική σύγκρουσης και ανατροπής

Καλούν σε κοινή απεργιακή συγκέντρωση με τους οικοδόμους στις 14 του Μάη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 14 Μάη και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος στις 9.30 το πρωί, μαζί με τους απεργούς οικοδόμους, απευθύνουν στους δημόσιους υπαλλήλους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου, των κυβερνήσεών του και της Ευρωένωσης εκφράζεται μέσα από το πάγωμα των μισθών, το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση της υγείας, το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Με όλα αυτά, τονίζουν, θέλουν «να πληρώσουμε και την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Την κρίση που παραπειστικά η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση, τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΑΠ (ΣΥΝ), την εμφανίζουν ως κρίση που οφείλεται στον τρόπο διαχείρισης του συστήματος και όχι στην ίδια τη φύση του». Τονίζουν ακόμα ότι οι πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ συναινούν σε αυτές τις πολιτικές και έγιναν μέρος του προβλήματος της οικονομικής κρίσης.

Απέναντι σ' όλα αυτά και σ' όλους αυτούς, υπογραμμίζουν οι ταξικές δυνάμεις, «είναι άμεση, επείγουσα ανάγκη και εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι, να δυναμώσουμε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να τιμωρήσουμε τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και στις επικείμενες ευρωεκλογές. Να αντιτάξουμε δυναμικό μέτωπο σύγκρουσης και ανατροπής και για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα, αλλά και για να κατακτήσουμε τα δικαιώματα των σύγχρονων αναγκών μας, στην προοπτική γενικότερων και ασφαλέστερων κοινωνικοοικονομικών αλλαγών». Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απευθύνει με ανακοίνωσή της και η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Λεκανοπεδίου Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ