Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ
Εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα

Τα εργασιακά προβλήματα - όπως η «μαύρη» εργασία, η έλλειψη ακόμα και στοιχειωδών ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τα χρωστούμενα δεδουλευμένων κ.ά. - που αντιμετωπίζουν (και) οι αθλητές της πετοσφαίρισης (βόλεϊ), φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ. Με σχετική Ερώτηση - υπό τον τίτλο «Εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα των Αμειβομένων Πετοσφαιριστών» - προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνο, την οποία υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Σπ. Χαλβατζής, Θ. Παφίλης, Γ. Γκιόκας και Γ. Πρωτούλης.

Στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρεται: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές, με βάση τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ), έχουν γιγαντωθεί. Το καθεστώς της "μαύρης" εργασίας αφορά τους περισσότερους παίχτες. Δε δηλώνονται ως εργαζόμενοι στην Εφορία και στο ΙΚΑ και δεν έχουν τα στοιχειώδη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι αθλητές διεκδικούν: Κατώτατο μισθό 1.500 ευρώ, αφού οι υποχρεώσεις τους με τις ομάδες είναι καθημερινές, πρωί - απόγευμα, και πολλοί από αυτούς συντηρούν οικογένειες. Το δικαίωμα της μετακίνησής τους σε άλλη ομάδα όταν είναι απλήρωτοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα. Την απαγόρευση μετεγγραφών σε ομάδες που δεν έχουν εξοφλήσει τα δεδουλευμένα στους υπάρχοντες αθλητές. Την επίλυση του Ασφαλιστικού, κυρίως στην Α2 κατηγορία. Τη μείωση του αριθμού των μη Ελλήνων αθλητών σε 3, από 4 που ισχύει σήμερα.

Επίσης υπάρχουν εκκρεμότητες σχετικά με την επίλυση θεσμικών αιτημάτων. Οπως η επιχορήγηση του ΠΑΣΑΠ από τη ΓΓΑ, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, που δεν εκχωρείται. Η αναγνώριση δικαιοδοσίας ΕΕΟΔΑΠ (Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών Αμειβομένων Πετοσφαιριστών) σε όλη την Α2 και αντίστοιχη πρόβλεψη με αυτή του άρθρου 95, παρ. 1 του αθλητικού νόμου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός πώς θα αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση. Εάν θα ικανοποιήσει τα αιτήματα που αφορούν εργασιακά και ασφαλιστικά κυρίως ζητήματα των αθλητών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ