Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΔ ΓΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ
Νόμιμο αλλά με παρατηρήσεις

Παρατηρήσεις κάνει το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατέθεσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για τις νέες αρμοδιότητες και τις αλλαγές σε διάφορες Γραμματείες, αν και στο σύνολό του το Ανώτατο Δικαστήριο υπό διευρυμένη σύνθεση έκρινε νόμιμο το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα.

Ειδικότερα, το ΣτΕ κάνει τις εξής παρατηρήσεις:

  • Να εξεταστεί η υπαγωγή της προστασίας των ακτών, αιγιαλού και της παραλίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ενόψει της νέας διευρυμένης δομής του. Σημειώνεται ότι οι ακτές και αιγιαλοί μέχρι τώρα υπάγονται στο υπουργείο Οικονομικών.
  • Να επανεξεταστούν ορισμένες αρμοδιότητες πολεοδομικού χαρακτήρα (χαρακτηρισμός οικισμών ως διατηρητέων, όροι δόμησης σε ιστορικούς χώρους και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους κλπ.) που μεταφέρθηκαν από τα καταργημένα υπουργεία Μακεδονίας - Θράκης και Αιγαίου στο υπουργείο Εσωτερικών και Υποδομών.
  • Να αναφερθεί ρητά στο ΠΔ ότι το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων που έχει αρμοδιότητα τον έλεγχο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος μεταφέρεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνεται ότι με το Προεδρικό Διάταγμα η Γενική Γραμματεία Ναυτιλιακής Πολιτικής υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών.
  • Να επανεξετασθεί η μεταφορά της εποπτείας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στο υπουργείο Παιδείας, καθώς μεταφέρονται στο παραπάνω υπουργείο αρμοδιότητες που έχουν σχέση με την κατάρτιση στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ