Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
Διεκδικεί μόνιμη λύση στα οικονομικά

Συνάντηση προχτές με τους βουλευτές της Β` Περιφέρειας του Πειραιά, με αντικείμενο το οξυμένο οικονομικό πρόβλημα

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση δήμου και εργαζομένων, με αίτημα τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργάτες και την άμεση χρηματοδότηση του δήμου
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση δήμου και εργαζομένων, με αίτημα τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργάτες και την άμεση χρηματοδότηση του δήμου
Το οξυμένο οικονομικό πρόβλημα του Δήμου Νίκαιας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου με τους βουλευτές της Β` Πειραιά που έγινε προχτές στο δημαρχείο. Κοινή ήταν η θέση όλων να οριστεί άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Η Δημοτική Αρχή Νίκαιας έχει αναδείξει αυτό το ζήτημα σε όλη τη διάρκεια της θητείας της από το 2003 έως σήμερα, με διεκδικήσεις, κινητοποιήσεις στο υπουργείο Εσωτερικών, συγκεντρώσεις σε όλη την πόλη, συνεντεύξεις Τύπου, θέλοντας με αυτές τις δράσεις της να δείξει ότι το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει δεν μπορεί να παρατείνεται, αλλά χρειάζεται να δοθούν άμεσες και οριστικές λύσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο δήμαρχος κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου τον περασμένο Ιούλη, ο δήμος κινδυνεύει σήμερα να μην μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και στη μισθοδοσία των υπαλλήλων του. Ενδεικτικά, για τη μισθοδοσία, τα μηνιαία έξοδα φτάνουν τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ τα σταθερά μηνιαία έσοδα του δήμου από τους Κρατικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) και τα δημοτικά τέλη φτάνουν τα 1,8 εκατ. ευρώ. Από αυτά παρακρατούνται περίπου 400.000 ευρώ τοκοχρεολύσια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Κάθε μήνα υπολείπονται από τα ταμεία του δήμου περίπου 600.000 ευρώ μόνο για τη μισθοδοσία, δηλαδή πάνω από 7,5 εκατ. ευρώ το χρόνο! Την ίδια ώρα, οι πόροι που παράνομα παρακρατούσαν από το δήμο οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ!

Από το 2003 που η σημερινή δημοτική αρχή ανέλαβε το δήμο, προσπαθεί να τα «βγάλει πέρα» αποσπώντας με μάχη έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις, περιοδικό «πάγωμα» τοκοχρεολυσίων και σταθερά διεκδικεί οριστικές λύσεις όπως:

  • Απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων στο δήμο και σε ολόκληρη την ΤΑ, στο σύνολό του και σε σημερινές τιμές.
  • Πάγωμα των τοκοχρεολυσίων του δήμου με νομοθετική ρύθμιση για 3 χρόνια.
  • Νομοθετική ρύθμιση στη σταθερή μισθοδοσία από κρατικούς πόρους του προσωπικού που νομιμοποιήθηκε.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης για τα σχολεία της πόλης.
  • Αύξηση των κονδυλίων για τις ενισχύσεις των αθλητικών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης.
  • Νομοθετική ρύθμιση για εθελούσιες μετατάξεις διοικητικού προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, χωρίς οι εργαζόμενοι να χάνουν μισθολογικά και άλλα δικαιώματα.

Να σημειώσουμε πως παρά τις τεράστιες αντιξοότητες, και μάλιστα σε περίοδο κρίσης που παντού γίνονται χιλιάδες απολύσεις, ο Δήμος Νίκαιας είναι ο μοναδικός δήμος ο οποίος κατάφερε με τους αγώνες του να νομιμοποιήσει τους 167 εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης, με αποτέλεσμα σχεδόν όλο το προσωπικό του δήμου να έχει μόνιμη και σταθερή δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ