Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εντόπισαν επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα σε απορριμματοφόρο

Την αναγκαιότητα συνεχών ελέγχων στα απορρίμματα που καταλήγουν στη χωματερή των Ανω Λιοσίων αναδεικνύει πρόσφατο περιστατικό επιχείρησης εναπόθεσης σε αυτήν βιομηχανικών αποβλήτων που δεν γίνονται αποδεκτά.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Παρασκευή, ελεγκτές στη χωματερή εντόπισαν φορτηγό του Δήμου Ασπροπύργου που μετέφερε επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα συσκευασμένα σε σάκους, υπό μορφή σκόνης, με ιδιάζουσα οσμή. Από δείγματα που ελήφθησαν αναμένεται να διαπιστωθεί το ύψος της επικινδυνότητας των αποβλήτων. Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό ανακινεί το ζήτημα της δράσης των βιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ασπροπύργου, και την ενδεχόμενη προσπάθειά τους να επιρρίψουν στη χωματερή τα επικίνδυνα απόβλητά τους, καθώς τους στοιχίζει πολύ λιγότερο.

Με αφορμή το περιστατικό, ο ΕΣΔΚΝΑ ζητά αποτελεσματικούς ελέγχους από το προσωπικό μεταφοράς απορριμμάτων και τους αντίστοιχους μηχανισμούς του ΥΠΕΧΩΔΕ, των Περιφερειών και των Νομαρχιών. Επίσης, ζητά από τη Νομαρχία Δυτικής Αττικής να ενημερώσει για τις βιομηχανίες που λειτουργούν στα όριά της, για τους κατόχους των επικίνδυνων αποβλήτων, τις ποσότητες που παράγουν, τους χώρους προσωρινής αποθήκευσης και τον αριθμό των ελέγχων που έχει πραγματοποιήσει για τις μεταφορές των επικίνδυνων αυτών αποβλήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ