Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ
Ξεκινά από τα μέσα του Δεκέμβρη

Με άδειες τσέπες από τη μία, αλλά με πλήρη... ενημέρωση για τις τιμές από την άλλη, θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους τα λαϊκά νοικοκυριά από τα μέσα του Δεκέμβρη, καθώς το υπουργείο Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας δηλώνει ότι τότε θα ενεργοποιήσει το Παρατηρητήριο Τιμών, όπου μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου θα μπορούν να ενημερώνονται οι καταναλωτές για τις τιμές μιας σειράς προϊόντων σε διαφορετικά σημεία πώλησης. Η υπουργός Λ. Κατσέλη ενημερώθηκε χτες για το σύστημα, σε υπηρεσιακή σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Ο αριθμός των προϊόντων και υπηρεσιών που θα ενταχθούν στο Παρατηρητήριο δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να συμπεριληφθούν οι διεθνείς τιμές των φαρμάκων, χωρίς να έχει διευκρινιστεί σε τι θα εξυπηρετήσει αυτό τους καταναλωτές, εκτός και αν η κυβέρνηση αλλάξει και την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί αγορανομική διάταξη που θα υποχρεώνει τα σούπερ μάρκετ να ενημερώνουν για τις τιμές το Παρατηρητήριο. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο ίδιο «μήκος κύματος» με αυτήν της ΝΔ, μεταθέτει την ευθύνη... καταπολέμησης της ακρίβειας, στους ίδιους τους καταναλωτές, οι οποίοι υποτίθεται ότι θα γυρνούν κάθε φορά 10-10 σημεία πώλησης για να βρουν τα φτηνότερα προϊόντα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ