Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Συγκέντρωση διεκδίκησης στις 16 Νοέμβρη

Αγωνιστική συγκέντρωση κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και διεκδίκησης λύσεων στα πολλά και οξυμένα αγροτικά προβλήματα, διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Ανοιξη», τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, ενώ όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου της διοίκησης της Ομοσπονδίας, για την επιτυχία της, ξεκινούν άμεσα περιοδείες και εξορμήσεις σε χωριά και δήμους, ώστε το κάλεσμα μαζικής συμμετοχής να φτάσει σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού.

«Τα αγροτικά προβλήματα οξύνονται και η μείωση του εισοδήματος τα τελευταία χρόνια είναι δραματική» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, ο Απ. Θωμόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη». Και συνέχισε: «Εχουμε δραματική μείωση και εξευτελιστικές τιμές σε όλα τα προϊόντα και ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής. Παραδοσιακές καλλιέργειες σβήνουν και εγκαταλείπονται. Καμιά πίστωση χρόνου δεν μπορεί να δοθεί στη νέα κυβέρνηση. Τα προβλήματα τα γνώριζε και τα γνωρίζει. Αλλωστε η εφαρμοζόμενη ΚΑΠ έχει την υπογραφή της. Για την Ομοσπονδία μας τη γραμμή άμυνας αποτελεί το τρίπτυχο, προστασία εγχώριας παραγωγής, κατώτερες εγγυημένες τιμές και επιδοτήσεις και μείωση του κόστους παραγωγής».

Παίρνοντας το λόγο στη συνέντευξη Τύπου ο Σπ. Τσιοτινός, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας, υπογράμμισε ότι έρχονται χειρότερες μέρες για τους μικρομεσαίους αγρότες, καθώς η εφαρμογή της καταστροφικής πολιτικής της ΕΕ συνεχίζεται και από τη νέα κυβέρνηση, που κινείται στον ίδιο αντιαγροτικό ντορό που βάδισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και σημείωσε ότι μόνο ο οργανωμένος αγώνας τους, από κοινού με την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής μπορεί ν' ανοίξει το δρόμο της προοπτικής τους.

Οσον αφορά το πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων που ανακοινώθηκε ενόψει της αγωνιστικής συγκέντρωσης, για τις επόμενες μέρες, είναι:

Μεθαύριο Παρασκευή 6 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ, στους Δήμους Εστιαιώτιδας (Μεγαλοχώρι) και Φαρκαδόνας (Φαρκαδόνα).

Τη Δευτέρα, 9 Νοέμβρη, 7 μ.μ., στο Δήμο Οιχαλίας (Νεοχώρι).

Την Τρίτη 10 Νοέμβρη, 7 μ.μ, στο Δήμο Παλαιοκάστρου (Παλαιόπυργος).

Την Τετάρτη 11 Νοέμβρη, 7 μ.μ., στο Δήμο Πελινναίων (Ταξιάρχες).

Την Πέμπτη 12 Νοέμβρη, 7 μ.μ., στους Δήμους Φαλώρειας (Μικρό Κεφαλόβρυσο) και Βασιλικής (Βασιλική).

Την Παρασκευή 13 Νοέμβρη, 7 μ.μ, στο Δήμο Καλλιδένδρου (Βαλτινό).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε απόγνωση κάτοικοι και φτωχοί αγρότες μετά τις καταστροφές (2018-02-28 00:00:00.0)
Αγροτικές κινητοποιήσεις σήμερα στη Θεσσαλία και αλλού (2015-11-05 00:00:00.0)
Οργανωμένη δράση ενάντια στη χαρατσοεπιδρομή (2011-10-04 00:00:00.0)
Συντονίζουν τη δράση τους οι μικρομεσαίοι αγρότες (2005-10-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ