Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΝΤΟΪΤΣΕ ΤΕΛΕΚΟΜ»
Θέλει τους νόμους στα μέτρα της

Την πλήρη προσαρμογή του νομικού και ρυθμιστικού καθεστώτος που διέπει την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, στα μέτρα τους, απαιτούν οι Γερμανοί του πολυεθνικού κολοσσού «Ντόιτσε Τέλεκομ» (ΝΤ). Το μήνυμα αυτό ουσιαστικά επιχείρησε να «περάσει» προς πάσα κατεύθυνση, ο G. Kerkhoff, μέλος του ΔΣ της ΝΤ και του ΟΤΕ, με τη χτεσινή του ομιλία στο «11ο Συνέδριο InfoCom World 2009».

Το μεγαλοστέλεχος της ΝΤ, με αρμοδιότητα την ανάπτυξη του γερμανικού ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υποστήριξε ότι το υφιστάμενο νομοθετικό και ρυθμιστικό καθεστώς στην Ελλάδα δεν επιτρέπει τις επενδύσεις στις τηλεπικοινωνίες, καθώς «είναι το πιο ενοχλητικό και μη ξεκάθαρο που έχουμε αντιμετωπίσει σε όλη την Ευρώπη». Με αναφορές στην «ασφάλεια σχεδιασμού που χρειάζονται οι επενδυτές», ο G. Kerkhoff ουσιαστικά απαίτησε να «ξεπεραστούν τα εμπόδια», να μην επιβληθούν επιπρόσθετοι φόροι στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.

Στο ίδιο πνεύμα και ο πρόεδρος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης ζήτησε «ξεκάθαρο ρυθμιστικό πλαίσιο», υποστηρίζοντας ότι το κράτος τα τελευταία 15 χρόνια «πουλά σε φέτες τον ΟΤΕ», αλλά εξακολουθεί να φέρεται σαν ιδιοκτήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ